ПАЉЕЊЕ ВАТРОМЕТА НА ТОРЛАКУ 13. ЈАНУАРА

Последњег дана године према Јулијанском календару, 13. јануара,  на највишој коти градског подручја – Торлаку, биће организована манифестација „Торлачки сјај Вождовца“ .

Идеја је да се дочек Православне нове године обележи истовременим паљењем ватромета на помоћном терену Фудбалског клуба „Торлак“, који ће моћи да се види у целом граду.

Торлак се налази у урбаном делу града и једно је од највећих брда у Београду на којем живи око 15 хиљада становника. Обухвата Кумодраж, део Великог Мокрог Луга и Падине, насеље Јајинци и Степин Луг. Положај брда је готово идеалан јер, на Торлаку се дише свеж ваздух са Авале, а до центра града има нешто мање од 9 километара. Највиша кота 303,1 м налази се код цркве Свете Тројице на ободу Торлачке шуме.

Драги Вождовчани, дођите 13. јануара у 17 сати, на помоћни терен ФК „Торлак“ да заједно дочекамо Нову годину и запалимо ватромет који ће видети цео Београд.

Потребно  је донети искључиво ватромет. Употреба свих других пиротехничких средстава, петарди, оружја и запаљивих направа личне израде биће најстроже забрањена.

Поделите вест: