ШКОЛА У НАСЕЉУ ЗУЦЕ ДОБИЛА НОВУ ФИСКУЛТУРНУ САЛУ

Изградњом нове модерне фискултурне сале при истуреном одељењу Основне школе „Васа Чарапић“, подавалско насеље Зуце је доказ да одговорна општинска власт на Вождовцу подједнако улаже у приградске и градске делове своје територије.

На велику радост ученика али и свих становника овог места, савремено опремљену салу данас су отворили председник Привременог органа Градске општине Вождовац Александар Савић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, а у име Владе РС значај овом догађају указао је министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.

Савић је обраћајући се присутнима рекао да са поносом данас дели ову радост са грађанима Зуца. „Ми смо се као одговорна општинска власт претходне две године трудили да што више урадимо за нашу децу. Реконструисали смо  основне школе на Вождовцу, уредили купатила, школска дворишта и увели видео надзоре, а ове године кренули смо да радимо ограде и ходнике. Урадили смо око 27 дечјих вртића у централном делу Вождовца. Улажемо у нашу децу јер су они наша будућност. Ја бих вас само замолио да када следеће године посетимо ову салу имамо не 136 ученика него најмање 300, тако ћемо помоћи нашем Београду и Србији. Захваљујем премијеру Александру Вучићу који вредно и напорно ради за нас. Не прође ни месец дана, а да ме не пита шта је урађено на Вождовцу. Када ме наредни пут буде звао рећићу да смо отворили нову фискултурну салу у Зуцу, да смо јуче почели изградњу транзитног цевовода на Крагујевачком путу који ће омогућити да цео Рипањ добије воду, да у суботу планирамо да отворимо Регионални здравствени центар „Јајинци“ за сва подавалска насеља. Биле су многе власти у протеклих 20 година, имале су прилику да покажу шта могу и шта знају, имали су много више новца него што ми данас имамо, али су много више трошили тамо где не треба, ми тако да радимо нећемо. Хвала вам још једном на подршци, идемо напред“ – поручио је Савић.

Драгомир Петронијевић, члан градског Већа обратио се присутнима у препуној новоизграђеној сали речима: „Више нећемо дозволити да се ни у једном подавалском селу грађани осећају као грађани другог реда. Сви грађани Београда ће бити грађани првог реда. То ћемо учинити домаћинским пословањем, правилним распоређивањем новца, улагањем у нашу будућност, у нашу децу – будуће шампионе. У наредних десет година имамо план да цео Београд има асфалт, канализацију и воду. Заједничким радом и уједињени можемо Вождовац учинити једном од најлепших и најразвијенијих општина у Београду“ – поручио је Петронијевић.

Своје одушевљење поделио је са присутнима и министар Стефановић. „Када је премијер Вучић полагао камен темељац многи су мислили да се ово неће остварити и да је то још једна прича. Ми данас стојимо у завршеној сали коју сте финансирали ви, ви сте шампиони Зуца и Вождовца. У нашој земљи се данас гради, коначно су људи видели лажна обећања претходних година, а да ова власт на Вождовцу и у Србији преузима одговорност, завршава започето и запошљава људе. Морам да кажем да је општина Вождовац одиграла велику улогу, Александар Савић је човек који је преузео одговорност 2014. године и од тада знам да је једини приоритет био да се на Вождовцу гради, то је велика ствар имати таквог председника Општине“ – изјавио је Стефановић.

Sala spoljaНова фискултурна сала површине 500 м2  поседује сву потребну инфраструктуру, идеалну за бављење спортом и на томе се посебно захвалио помоћник директора Драгиша Драшковић. „Основна школа у Зуцу постоји 110 година и толико је чекала да добије овај диван објекат. Хвала вам у име ђака, омладине и целог села“ – казао је Драшковић.

Toaleti u saliСкроман дар за успешан почетак рада спортске сале добили су ученици и професори од Општине и Секретаријата за спорт и омладину.

Сала поседује модерне свлачионице и тоалете, чиме ће знатно бити побољшан квалитет наставе. Вредност ових радова је око 30 милиона динара.

Поделите вест: