ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA” KAO NEKAD” U BELOM POTOKU

Tradicionalna manifestacija “Kao nekad” održana je večeras u porti crkve Sv. Marije Magdalene u Belom Potoku.

Predsednica Opštine Voždovac Bojana Jakšić poželela je prisutnim Belopotočanima srećan praznik, zahvalila se organizatorima što čuvaju tradiciju i mlađim generacijama prenose kulturno nasleđe i običaje. Ona je dodala da će Opština nastaviti da pomaže razvoj ove manifestacije kako bi obuhvatila još veći broj učesnika.

Direktorka UK “Beli Potok” Jelena Gajić se zahvalila na podršci rekavši da će prisutni videti nastupe talentovanih polaznika škole glume UK “Beli Potok”, članova KUD-a ” Dren” i umetnika Rastka Škavića.

Oni su svojim programom priredili predivno veče pod Avalom, ispunjeno muzikom, glumom i plesom, a za kraj današnjeg programa odigrano je zajedničko kolo učesnika i velikog broja okupljenih građana, kojem se pridružila i predsednica Opštine Bojana Jakšić.

Ustanova kulture “Beli Potok” i Mesna zajednica “Beli Potok” organizovali su događaj povodom obeležavanja crkvene slave Sv.Marije Magdalene sa ciljem negovanja našeg kulturno-istorijskog nasleđa kroz podsećanje na narodne običaje i istoriju mesta.

Podelite vest: