ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О БРАТИМЉЕЊУ ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ И НЕВЕСИЊЕ

Помоћник председнице Општине Вождовац Милијан Андрић у присуству чланова Већа Општине и начелник Општине Невесиње Миленко Авдаловић данас су у оквиру свесрпског сабора “Један народ, један сабор – Србија и Српска” потписали Споразум о братимљењу, тачније Меморандум о сарадњи из области привреде, економије, туризма, културе, спорта и других.
“Нама је изузетна част што је Општина Вождовац данас домаћин господину Миленку Авдаловићу и његовој делегацији.
Циљ Сабора је да покажемо да смо једно, ником ништа да одузимамо, друге да поштујемо, а своју слободу да чувамо. Желимо да се захвалимо свим Србима, појединцима и нашим амбасадама који су дали допринос да Резолуција о Сребреници буде са што мање гласова изгласана. Нека овај Сабор буде камен темељац добрих свесрпских односа за све нове генерације” изјавио је помоћник председнице Милијан Андрић.
На заједничкој седници две Владе која је одржана у присуству председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика усвојен је нацрт Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа. Циљ Сабора је показивање јединства уз поштовање других. Од 2020. године обележава се Дан српског јединства, а 15. фебруара следеће године почеће обележавање Данa државности Србије и Републике Српске.

 

Поделите вест: