LETNjA KAMPANjA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI POČINjE NA VOŽDOVCU

Dvadeseta letnja kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi koju  organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije, počinje 1. juna pod sloganom „Obojimo leto u crvenu boju”. Jubilarna letnja kampanja će trajati tri meseca, sve do 31. avgusta.

Čast da akcijom dobrovoljnog davanja krvi svečano otvori ovogodišnju kampanju ima naša opština, pa će transfuziološki autobus biti postavljena ispred Šoping centra „Stadion” od 13 do 17 časova.

Tokom ovog perioda, više od 40 gradova i opština u Beogradu i Srbiji nadmetaće se u preko 350 akcija za prestižnu titulu „Šampion solidarnosti”. Plaketa za najuspešnije biće uručena na svečanom novogodišnjem prijemu.

I ove godine će se u okviru letnje kampanje nastaviti sa promocijom upisa u Registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije.

„Kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi, minimalno 300 jedinica svakoga dana, u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak i jedino zajedničkim snagama možemo uspešno da odgovorimo na ovaj izazov. Obojite ovo leto u najlepšu boju, boju života”, navedeno je u saopštenju Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Podelite vest: