Akcija „Za zeleniji Beograd” po dvadeset prvi put

Akcija „Za zeleniji Beograd”, u organizaciji Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” biće organizovana i ove godine, a kako se navodi u saopštenju  prijavljivanje počinje 27. maja i traje do 21. juna.
Svi zainteresovani građani za učešće u akciji se mogu prijaviti „Zelenilu” na adresu Mali Kalemegdan 8 ili putem mejl-adrese: info@zelenilo.rs, sa naznakom Za akciju „Za zeleniji Beograd”.

Izbor najlepših zelenih prostora sprovešće se kao i prethodnih godina u sedam kategorija: najlepša zelena površina oko stambene zgrade; najlepši balkon; najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata; najlepše školsko dvorište; najlepše zelenilo oko predškolske ustanove; najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta (letnja bašta) i na kraju najlepša okućnica.

Od ove godine se uvodi jedna novina – otvara se konkurs za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji će u okviru svoje odeljenske zajednice, tehnikom koja je njima prihvatljiva, nacrtati ili napraviti rad na temu „Za zeleniji Beograd”. JKP „Zelenilo – Beograd” će sve pristigle radove objaviti na sajtu preduzeća, a najbolji radovi biće nagrađeni i korišćeni u medijskim objavama.

 

 

Podelite vest: