URUČENE BORAČKE LEGITIMACIJE NA VOŽDOVCU

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Lakić i predsednica Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić uručile su danas preko 140 boračkih legitimacija voždovačkim borcima.

Pomoćnica ministra Sanja Lakić zahvalila se borcima koji su dali doprinos i učešće u odbrani otadžbine i naglasila da ova legitimacija omogućava ostvarivanje određenih povlastica u svakodnevnom životu. „Do sada smo najveći broj legitimacija podelili ovde na Voždovcu. Ovo je jedna vrsta kartice popusta u brojnim društveno korisnim kompanijama, ne samo na Voždovcu, Beogradu nego i širom Republike Srbije. Legitimacija je uvertira onoga što vi po Zakonu o borcima zaslužujete od pre nekoliko godina, a to je nacionalno priznanje u vidu boračke spomenice. Neću ni sada propustiti da kažem dve reči, a to su „hvala“ i „izvinite“ jer to „hvala“ dolazi skoro tri decenije posle. Takođe, ono što možemo da pomognemo na nivou opštine je adaptacija, rekonstrukcija, sanacija ili podizanje novog ratnog memorijala“, istakla je Lakić.

Predsednica Opštine Ivana Tomić Ilić istakla je da i Opština Voždovac želi da se priključi inicijativama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje pomaže u podizanju spomenika heroini Milunki Savić.“Znam zašto je najveći broj boračkih legitimacija podeljeno na našem Voždovcu zato što sam deveta generacija Voždovčana, zato što znam da ovde žive najhrabriji ljudi poput naših slavnih predaka Vojvode Stepe, Vase Čarapića, vožda Karađorđa, Milunke Savić i drugih. Želim da vam se zahvalim još jednom na svemu“, istakla je Tomić Ilić.

Pomoćnica ministra Sanja Lakić je na kraju pozvala i sve boračke organizacije da prate sajt Ministarstva gde će od 15. marta biti raspisan Javni poziv za banjsko-klimatski oporavak.

Podelite vest: