SKUPŠTINA OMLADINE CRVENOG KRSTA VOŽDOVAC

Omladina Crvenog krsta Voždovac koja u proteklih sedam godina daje nemerljiv doprinos u realizaciji svakodnevnih aktivnosti ove organizacije, održala je danas Skupštinu na kojoj su predstavili svoj dugogodišnji rad.

Uz veliki broj gostiju iz organizacija Crvenog krsta iz cele Srbiji, svečanosti su prisustvovali članica Veća Opštine Voždovac Bojana Jakšić i predsenik Crvenog krsta Voždovac Toma Vreća koji je pohvalio rad volontera i zahvalio im se na trudu i vremenu koje ulažu tokom cele godine.

U realizaciji svakodnevnih humanitarnih aktivnosti kao što su motivacija građana za dobrovoljno davanje krvi i organizacija akcija davanja krvi, edukacija učenika osnovnih i srednjih škola u programima prve pomoći, delovanja u nesrećama, borbi protiv trgovine ljudima, sanitetsko obezbeđivanje događaja, pružanje pomoći socijalno ugroženim i marginalizovanim grupama stanovništva, promocija zdravlja, humanih vrednosti i mnoge druge kojih je u nnavedenom periodu bilo 290, učestvuje i redovno je aktivno 193 mladih volontera sa Voždovca.

Nakon podele priznanja i zahvalnica saradnicima iz osnovnih škola sa Voždovca, prikazan je izveštaj o radu Omladinaca i Podmlatka Crvenog krsta Voždovac u protekle dve godine.

Pored toga, redovno organizuju i deo su radionica, kampova i predavanja u saradnji sa školama, Domom zdravlja „Voždovac“ i drugim humanitarnim organizacijama.

O posvećenosti i predanom radu volontera Crvenog krst Voždovac najbolje govore rezultati postignuti na takmičenjima. U 2023. godini Omladinci su osvojili prvo mesto na Gradskom i treće mesto na Državnom takmičenju, a Podmaladak je osvoji drugo mesto na Gradskom takmičenju i peto na Državnom.

Na današnjoj Skupštini održanoj u sali GO Voždovac predstavljeno je novo rukovodstvo Omladine Crvenog krsta Voždovac, kao i novi- najmlađi članovi Udruženja koji su nedavno pristupili organizaciji.

Podelite vest: