OŠ „VASA ČARAPIĆ“ I VRTIĆ „ĐULIĆI“ OSVOJILI NAGRADU NA TAKMIČENjU „ZA ZELENIJI BEOGRAD“

U akciji „ZA ZELENIJI BEOGRAD“  koja je ove godine održana 20. put, u konkurenciji deset centralnih gradskih opština,  voždovačka OŠ “Vasa Čarapić“ osvojila je prvu nagradu u kategoriji „Najleše uređeno školsko dvorište“, dok je vrtić „Đulići“ PU Čika Jova Zmaj osvojio specijalnu nagradu.

U ime Opštine Voždovac svečanoj dodeli nagrada su prisustvovale članice Veća Opštine Bojana Jakšić zadužena za školstvo i Dubravka Tadić zadužena za predškolske ustanove, kao i direktori nagrađenih ustanova Marija Kostić i Dragiša Drašković.

One su se  naglasile da je zajednica koju čine nastavnici, vaspitači, roditelji i deca zajedno sa „Zelenilom“ na ovaj način dala primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo, kroz podizanje ekološke svesti o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina.

Takmičenje je organizovalo JKP„Zelenilo-Beograd“ sa ciljem razvijanja pozitovnog odnosa prema zelnilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Podelite vest: