OPŠTINSKI SAVET RODITELjA O BEZBEDNOSTI UČENIKA U SAOBRAĆAJU

Sednica opštinskog saveta roditelja kojim je predsedavala članica Veća opštine Voždovac zadužena za školstvo Bojana Jakšić bavila se danas uvek aktuelnom temom- bezbednost dece u saobraćaju. Na inicijativu roditelja Opština Voždovac je uputila niz zahteva i predloga gradskom Sekretarijatu za saobraćaj kako da se reše problemi u neposrednoj blizini škola koji se tiču regulacije saobraćaja, parkiranja, bezbednog prilaska pešaka školama, kao i obezbeđivanja pešačkih prelaza.

Član Veća Opštine zadužen za saobraćaj Ljubiša Pejičić izvestio je Savet roditelja o pitanjima koje je uputio Sekretarijatu i odgovorima koje je dobio, odnosno o tome koji koji zahtevi su pozitivno rešeni, a za koje je potrebno naći drugu opciju. Nekolicinu zahteva za postavljanje ležećeg policajca u prometnim ulicama kao što su Bulevar Oslobođenja, Vojislava Ilića ili Vojvode Stepe nije moguće odobriti zbog saobraćanja tramvaja i trolejbusa čije funkcionisanje bi time bilo onemogućeno. Za takve lokacije traže se druga rešenja, kao i za mesta na kojima nije moguće postaviti semafore.

Na sastanku je, takođe, rečeno i da su pozitivno rešeni pojedini zahtevi za preusmeravanje saobraćaja, postavljanje svetlosne signalizacije, stubića na trotoaru kako bi se sprečilo parkiranje na ulazima i prilazima škola, kao i drugih oznaka i rešenja kojima se reguliše saobraćaj i povećava bezbednost učenika.

Uz zahvalnost roditelja Opštini za angažovanje i rezultate koji su do sada postignuti, dogovoreno je da se  naredni sastanak održi sa predstavnicima Sekretarijata za saobraćaj kako bi Savet roditelja Opštine Voždovac dobio odgovore na još neka pitanja i kako bi se povećala bezbednost učenika  oko voždovačkih škola.

Podelite vest: