OŠ „FILIP FILIPOVIĆ“ OBELEŽILA SVETSKI DAN ŠUMA U BAJFORDOVOJ ŠUMI

Učenici Osnovne škole „Filip Filipović“ na kreativan i zanimljiv način obeležili su Svetski dan šuma pod sloganom „Šuma blista, šuma peva…“ u neposrednoj blizini svoje škole, u šumi koja je dobila naziv po Timotiju Bajfordu. Cilj akcije je podizanje svesti kod učenika o očuvanju prirodne sredine, tačnije Banjičke šume koja je zaštićeni spomenik prirode i koja se svrstava se u zaštićeno područje treće kategorije.

Članica Veća GO Voždovac zadužena za školstvo Bojana Jakšić, član Veća zadužen za ekologiju Dragan Rajić i predsednik Mesne zajednice „Gornji Voždovac“ Nikola Maksimović pridružili su se učenicima u današnjim aktivnostima i istakli važnost negovanja prirode, ali i negovanja voždovačkog blaga, a jedno od njih je i Bajfordova šuma, dom za oko 70 vrsta ptica.

Ova aktivnost deo je projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“ kojim se neguje saradnja, odgovornost, kritičko i analitičko mišljenje i empatija. Kroz današnju aktivnost učenika objedinjene su sve 4 kompetencije. Ova aktivnost se bazira na orijentiringu  i čišćenju Banjičke šume, a tako se razvija sportski duh i edukacija . Učenici od trećeg do sedmog razreda bili su podeljeni u 12 timova, a svaki tim imao je naziv ptice koja tu stanuje. Pobednički tim osvojio je nagrade.

Današnji događaj realizovala je OŠ „Filip Filipović“ u saradnji sa školskim odborom, Opštinom Voždovac, profesorima i studentima DIF-a i Fakulteta za fizičku kulturu i menadžment u sportu Singidunum, Sportsko udruženje „Istraživač“, JKP „Zelenilo-Beograd“ i roditeljima učenika.

Podelite vest: