U DZ „VOŽDOVAC“ SNIMANjE PACIJENTKINjA NA NOVOM DIGITALNOM MAMOGRAFU POSLEDNjE GENERACIJE

U Domu zdravlja „Voždovac“ možete obaviti preventivne preglede koji podrazumevaju snimanje pacijentkinja na novom digitalnom mamografu poslednje generacije, a u okviru oportunog skrininga. U nedelji Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke koji se obeležava od 20. do 26. marta, DZ “Voždovac” u organizaciji Tima za koordinaciju programa organizovanog skrininga, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, sprovodi preventivne preglede koji su itekako važni za zdravlje pacijenata.

Direktorka DZ „Voždovac“ Nevenka Veličković i članica Veća GO Voždovac Bojana Jakšić istakle su u razgovoru značaj novog mamografa za Voždovčanke, ali i značaj preventivnih pregleda koji mogu spasiti život. Mamografiju mogu zakazivati samo žene starosti od 45. do 69. godina života, kao i žene posle 40. godine života, koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

Zakazivanje se vrši na broj telefona 011/308-0561 u toku svakog radnog dana u periodu od 12:30 do 18:00 časova, a sve u skladu sa mogućnostima odeljenja rendgen i UZ dijagnostike, uz strogo pridržavanje Zakona o zaštiti od jonizujućeg zračenja, a sve u svrhu bezbednosti kako naših sugrađanki, tako i zaposlenih na Ro odeljenju.

Podelite vest: