PREPUN POSETILACA VOŽDOVAČKI SAJAM OBRAZOVANjA – PUTOKAZ NA VOŽDOVCU

Svršeni osnovci pred kojima je odluka koju srednju školu upisati, danas su na, sada već tradicionalnom Sajmu obrazovanja – Putokaz koji se održao u „Šumicama“ imali priliku da se upoznaju sa radom srednjih beogradskih škola. Ovaj sajam organizovala je Gradska opština Voždovac u želji da olakša izbor i tako pomogne učenicima da se opredele za srednju školu koja će im pružiti najbolje obrazovanje. Preko 40 srednjih škola sa teritorije Beograda predstavilo se posetiocima svojim programom, radom i informacijama šta ih čeka u školi i šta će moći da rade kada je završe.

Sajam je otvorila članica Veća Gradske opštine Voždovac zadužena za školstvo Bojana Jakšić.

„Poštovani maturanti, uvaženi direktori škola, nastavnici i roditelji, kako odabrati odgovarajuću školi najčešće je pitanje koje postavljaju maturanti na kraju osnovne škole. Važno je da vam buduća srednja škola obezbedi dobru osnovu za rad ili nastavak školovanja. Danas, na našem sajmu imate priliku da se upoznate sa radom gimnazija, stručnih i umetničkih škola. U ime predsednice Opštine Voždovac Ivane Tomić Ilić, i u svoje lično ime želim vam puno uspeha u daljem školovanju“, rekla članica Veća Bojana Jakšić.

Prisutnim učenicima poželeo je sreću u odabiru škola i rukovodilac aktiva direktora srednjih škola na Voždovcu Nenad Todorović, direktor Geološke i hidrometeorološke škole „Milutin Milanković“.

Posetiocima su se baletskom igrom predstavile učenice srednje baletske škole „Lujo Davičo“.  Brojni posetioci krenuli su u obilazak srednjih škola koje su se potrudile da flajerima i drugim promo materijalima predstave svoje škole.

Sajam je bio prilika i da se učenici prijave za besplatne onlajn časove pripreme za polaganje završnog ispita koje organizuju Opština Voždovac i Ustanova kulture i obrazovanja „Narodni univerzitet Svetozar Marković“. Zahvaljujemo kompaniji Knjaz Miloš na podršci.

Podelite vest: