ODRŽANA TRIBINA „POMOĆ U PRIKUPLjANjU NEOPHODNE DOKUMENTACIJE ZA UČESTVOVANjE NA KONKURSIMA ZA DOBIJANjE SUBVENCIJE IZ OBLASTI POLjOPRIVREDNE MEHANIZACIJE“ U MZ SELO RAKOVICA

U Mesnoj zajednici Selo Rakovica održana je javna tribina „Pomoć u prikupljanju neophodne dokumentacije za učestvovanje na konkursima za dobijanje subvencije iz oblasti poljoprivredne mehanizacije“ na kojoj je prisustvovao veliki broj građana i na kojoj su poljoprivrednici imali mogućnost da se prijave i registruju na e-agrar.

Okupljenima su sve informacije o podsticajnim sredstvima u poljoprivredi pružili sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Savo Pavičić, načelnik Odeljenja za podsticaje Mladen Colarić, savetnik u Odeljenju za podsticaje Marko Cvikić, direktorka PSSS Milica Janković i član Veća Opštine Voždovac Dragan Životić.

„Grad Beograd je prepoznao poljoprivredu kao stratešku stranu i ove godine je izdvojio za podsticaje u poljoprivredi sredstva u iznosu od 450.600.500,00 dinara. Prošle godine je sredstva dobilo 640 korisnika, ove godine preko 1000 korisnika. Voždovac je prošle godine ima 28 korisnika. Ovaj kraj ima potencijal, a ljudi koji su registrovani samo treba da se prijave i prednost imaju oni koji nisu bili korisnici ovih sredstava do sada. Mi smo ove godine izdvojili bespovratna podsticajna sredstva za nabavku traktora koji su proizvedeni ili sklapani u Republici Srbiji snage do 60kW u iznosu od 150.000.000,00 dinara, za poljoprivredne priključne mašine izdvojili smo 120.600.500,00 dinara. Najviše je registrovanih pčelara na opštini Voždovac tako da smo ove godine za pčelarsku opremu izdvojili 45.000.000,00 dinara”, rekao je sekretar Pavičić.

„Mi smo ovde na Voždovcu gde su pčelari dominantni, i kao što je rekao sekretar Pavičić izdvojeno je deset miliona dinara više ove godine uz standardnu opremu koju smo do sada davali, a Voždovac je za ovih osam godina skoro 1.000 košnica od grada Beograda, dodali smo još i prateću pčelarsku opremu“ rekao je Colarić.

Budžetom grada Beograda u 2023. godini bespovratna sredstva su izdvojena i za opremu za voćarsku proizvodnju, povrtarsku proizvodnju na otvorenom i u zaštićenom prostoru i ratarsku proizvodnju – iznos od 70.000.000,00 dinara, kao i za kvalitetna grla stoke – junica, ovaca i koza, opreme za stočarsku proizvodnju i opreme za preradu mleka na gazdinstvu – iznos od 65.000.000,00 dinara.

Narednu tribinu sa istom temom Opština Voždovac organizuje 23. februara 2023. godine u 17:00 časova u Mesnoj zajednici Ripanj (Erčanska 10).

Podelite vest: