ODRŽANA SPORTSKA PREDAVANjA U ORGANIZACIJI SPORTSKOG SAVEZA GRADSKE OPŠTINE VOŽDOVAC

U Skupštinskoj sali, u organizaciji Sportskog saveza Gradske opštine Voždovac održana su dva predavanja, prvo na temu: ”Stanje motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika dece petih razreda voždovačkih osnovnih škola”, a drugo na temu ”Sprečavanje negativnih pojava u sportu” sa naglaskom na pojavu navijačkih grupa.

Predavanjima je prisustvovao član Veća za sport Aleksandar Maksimović kao i nastavnici i profesori fizičkog vaspitanja iz osnovnih i srednjih škola, treneri, sportisti, stručnjaci u sportu i roditelji testirane dece.

Prvo predavanje je prezentovao doktor Branislav Strajnić iz agencije D-sport sistem koji je posle testiranja morfoloških karakteristika i motoričkih sposobnosti 827 dečaka i devojčica petih razreda u osam osnovnih škola Opštine Voždovac u 2022. godini, saopštio rezultate sa predlogom mera za unapređenje postojećeg stanja.

Drugo predavanje je održao pukovnik MUP-a Saša Todorović o sprečavanju nasilja u sportu sa osvrtom na navijačke grupe i mogućim uticajem na decu odvraćanjem od huliganstva i upućivanjem na sportsko navijanje za klub koji vole.

Podelite vest: