ODRŽANA INTERAKTIVNA RADIONICA „BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU STARIJE POPULACIJE“ U OPŠTINI VOŽDOVAC

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost u saobraćaju i Gradske opštine Voždovac u Skupštinskoj sali Opštine Voždovac održana je interaktivna radionica „Bezbednost u saobraćaju starije populacije“. Zanimljivom i korisnom predavanju prisustvovao je veliki broj građana, a njima su na sva pitanja detaljne odgovore pružali  službenici Milan Miletić, Nataša Bojović i Darko Luković ispred Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd.

Ispred Gradske opštine Voždovac koja je prvi organizator ovakvog tipa predavanja među beogradskim opštinama prisutne je pozdravio član Veća Milan Mratinković.

Ovakve radionice se namenski organizuju za građane iznad 65 godina jer su oni posebno ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju u svojstvu pešaka. Statistika pokazaju da oko 9 procenata saobraćajnih nezgoda u kojima stradaju pešaci je direktna krivica samih pešaka. Zbog toga strateški cilj MUP-a i Policijske uprave za grad Beograd je da ovakvim radionicama podigne svest i pokaže na koji način da se pešaci bezbedno kreću u saobraćaju.  Svi učesnici dobili su majicu, a za pobednike kviza znanja obezbeđene su specijalne nagrade.

Podelite vest: