IDEJE I PREDLOZI GRAĐANA ZA OČUVANjE I UNAPREĐENjE ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Sekretarijat za zaštitu životne sredine poziva građane Beograda da daju predloge projekata koji će doprineti očuvanju i unapređenju zaštite životne sredine.

U tu svrhu, Sekretarijat je pripremio Vodič sa informacijama i procedurom za dostavljanje i realizovanje ideja, a u potpunosti sagledavajući obim preventivne zaštite životne sredine, koji građani mogu pronaći na sajtu Grada Beograda, na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u delu Korisni linkovi, pod nazivom „Vodič za predlaganje ideja građana  iz oblasti zaštite životne sredine”.

Grad Beograd prvi i možda jedini grad u regionu koji je usvojio više različitih akcionih planova i strategija u prethodnom periodu:
Lokalni plan upravljanja otpadom Grada Beograda 2021–2030,
Plan kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd,
Akcioni plan razvoja sistema daljinske energije u gradu Beogradu za period do 2025. godine sa projekcijom do 2040. godine,
Strategija pošumljavanja područja Beograda.

Sve informacije za prijavu predloga projekata mogu se naći na sajtu Grada Beograda, na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine u delu Korisni linkovi.

Sekretarijat će svakog ponedeljka u mesecu od 10 do 14 časova organizovati prijem predlagača u svojim prostorijama, uz prethodnu najavu na mejl: ekoprojekti@beograd.gov.rs.

Podelite vest: