NOVO DEČJE IGRALIŠTE, FITNES TEREN I KUTAK ZA ODMOR NA BANjICI

Naselje Banjica je od danas bogatije za još jedno dečje igralište, novi fitnes teren i kutak za odmor, koji su izgrađeni na slobodnoj zelenoj površini između zgrada broj 11 i 13a u Crnotravskoj ulici.

Na dečjem igralištu površine 860m2 postavljeno je šest rekvizita na gumenoj podlozi, betonske klupe, a sav prostor za igru je ograđen.

„Projekat je realizovan saradnjom Grada Beograda, JKP „Zelenilo – Beograd” i Gradske opštine Voždovac, a prethodila mu je inicijativa stanara okolnih zgrada. „Verujem da ćemo u naredne četiri godine obnoviti barem polovinu od oko 1000 dečjih igrališta koja postoje u gradu. Alternativa ovom igralištu do juče su bile polomljene ljuljaške i nebezbedne klupe, kao i igranje na parkingu, koji stanari zbog nedostatka parking mesta koriste na različite načine“, rekao je danas predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević koji je prisustvovao otvaranju ovog igrališta na Banjici.

On je podsetio da je u prethodne četiri godine obnovljeno 198 javnih površina i izrazio uverenje da su upravo takvi projekti način da se poveća kvalitet života u Beogradu.

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević istakao je da je investicioni budžet preduzeća, na čijem je čelu, ove godine nikada veći, te da iznosi blizu 800 miliona dinara.

„Od tih 800 miliona, 300 je namenjeno za park Ušće, dok će ostatak novca biti utrošen na druge projekte. Plan je već napravljen, a trebalo bi istaći da ne odustajemo od dva glavna principa – kvaliteta i ravnomernog prisustva u svim beogradskim opštinama. Ove godine će sigurno biti urađeno još najmanje 50 lokacija, ne računajući glavne projekte poput Ušća“, rekao je Stanojević.

Novo mesto za igru i odmor obišli su danas i predstavnici opštine Voždovac i Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“.

Podelite vest: