OTVOREN CENTAR MINISTARSTVA ODBRANE NA VOŽDOVCU

Regionalni Centar Ministarstva odbrane (CMO) na Voždovcu, koji je jedan od četiri regionalna centra na teritoriji grada pored Novog Beograda, Čukarice i Zvezdare, otvoren je nakon adaptacije, proširenja i renoviranja u koje je uloženo  sedam stotina hiljada dinara.

Sredstva za Centar koji se nalazi u Ustaničkoj 64, izdvojio je Grad Beograd, posredstvom Sekretarijata za imovinske i pravne poslove, uz podršku pripadnika vojske.

Načelnik Regionalnog centra Beograd Ministarstva odbrane pukovnik Dragan Stojčić istakao je da je cilj Centra da se obezbede nivo i standardi koji priliče 21. veku, jer je Beograd strateški rejon s najvećim ljudskim i materijalnim kapacitetima u državi.

Aleksandar Savić, predsednik opštine Voždovac, u čijim prostorijama je organizovan i prijem povodom otvaranja Centra, poželeo je zaposlenima u centru uspeh u radu i izrazio uverenje da će zajedničkom saradnjom nadalje unapređivati bezbednost.

Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Grada Beograda, koji je prisustvovao svečanom otvaranju, istakao je da je povezivanje lokalnih uprava sa vojskom veoma važno i da je bitno da se stvore uslovi da Centar maksimalno funkcioniše i ispuni ulogu predviđenu zakonom.

Ministarstvo odbrane je pripremilo zahvalnice za zamenika gradonačelnika Andreju Mladenovića, predsedniku Opštine Aleksandra Savića i gradsku sekretarku za imovinske i pravne poslove Slavicu Savičić, koje im je uručio pukovnik Dragan Stojčić.

Podelite vest: