OPŠTINA TRAŽI OD „PUTEVA SRBIJE“ DA POBOLjŠA BEZBEDNOST ĐAKA U BELOM POTOKU

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić zatražio je danas od JP „Putevi Srbije“ da hitno postavi semafor kod Osnovne škole „Vasa Čarapić“ u Belom potoku  i poboljšaju bezbednost đaka te škole.

Roditelji đaka iz Belog potoka već duže vreme ukazuju da je neophodno postaviti semafor na Avalskom putu, kod Osnovne škole „Vasa Čarapić“ u Belom potoku i da je ugrožena bezbednost dece usled nemarnosti vozača, neprilagođene brzini u blizini škole, nepoštovanja saobraćajnih znakova, ležećih policajaca i pune linije, predočio je predsednik opštine Savić u dopisu JP „Putevi Srbije“.

On je rekao da opština Voždovac nije nadležna za postavljanje saobraćajne signalizacije, ali da je sa ciljem da poboljša bezbednost u saobraćaju u Belom potoku, iz svog budžeta obezbedila sredstva za postavljanje ograde oko OŠ „Vasa Čarapić“ i postavljanje trotoara od početka skretanja za Beli potok.

Opština Voždovac je iz svog budžeta obezbedila i sredstva za hitnu sanaciju pasarele u Zaplanjskoj ulici kod OŠ „Branislav Nušić“, koja je dotrajala i ugrožava bezbednost đaka koji svakodnevno prelaze iz objekta male škole u glavnu zgradu, dodao je Savić.

Podelite vest: