POSTAVLjA SE NOVA OGRADA OKO ŠKOLE U BRĐANIMA, STARE 92 GODINE

Posle inicijative koju su pokrenuli građani i MZ „Ripanj“, opština Voždovac je ograđivanje dvorišta izdvojenog odeljenja ripanjske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Brđanima, uvrstila u svoj program za 2017. godinu. Tako će uskoro, umesto stare i zarđale žičane ograde, ova škola stara 92 godine, dobiti potpuno novu ogradu, kakvu zaslužuje.

„Preko 20 – 30 godina u ovu školu nije ulagano i sad je opština Voždovac rešila da izdvoji sredstva za uređenje izdvojenog odeljenja u Brđanima. Školsko dvorište biće potpuno ograđeno, kao i školski teren, a đaci će biti bezbedniji. Vrednost radova iznosi pet miliona dinara“- rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić obilazeći radove. On je tom prilikom najavio da su za sledeću godinu planirani radovi na rekonstrukciji toaleta u školskoj zgradi.

Inače, kada je sazidana pre skoro stotinu godina, ova osmoletka nosila je ime Milana Đ. Milićevića, našeg poznatog književnika, akademika, političara i etnografa iz Ripnja. Osvećenju temelja septembra 1925. godine prisustvovali su tadašnji partijarh srpski Dimitrije i predsednik Vlade Nikola Pašić.

Podelite vest: