KACIGE ZA MOTORISTE U AKCIJI „SIGURNO JE BEZBEDNO“

Opština Voždovac je danas motoristima poklonila 45 kaciga sa priborom za motocikliste u okviru akcije „Sigurno je bezbedno“, koju sprovodi već drugu godinu sa ciljem povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Kacige je na platou ispred Opštine podelio predsednik Aleksandar Savić, zajedno sa v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasminom Milošević i članom Veća opštine zaduženim za saobraćaj Reljom Ognjenovićem.

„Tokom prošle godine u okviru akcije Sigurno je bezbedno podelili smo pakete prve pomoći za vozače, fluorescentne prsluke, rotacione lampe i svetlosnu signalizaciju za traktoriste iz podavalskih naselja. Voždovačkim roditeljima uručili smo na poklon sedišta za bebe, a zaposlenima u DZ „Voždovac“ i PS „Voždovac“ blutut slušalice“, rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

„Želim da pohvalim rukovodstvo opštine Voždovac kao i lokalni Savet za bezbednost koji zbog brojnih i kvalitetnih aktivnosti spada u najbolji Savet u Srbiji. Ovo je još jedan vid brige Opštine prema građanima, kao što bih istakla i prošlogodišnju aktivnost kada je za 1700 prvaka održana predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. Budući da su motoristi ranjiva kategarija učesnika u saobraćaju ova podela kaciga i kompleta potvrđuje slogan kaciga glavu čuva. I ubuduće ćemo imate brojne aktvnosti sa svim učesnicima saobraćaja na Voždovcu“ istakla je Jasmina Milošević.

„U narednoj godini veću pažnju dobiće naši biciklisti. Radimo i biciklističke staze svuda po gradu, a zbog velikog interesovanja građana ponovo ćemo sprovesti akciju podele auto sedišta za bebe i kaciga za motocikliste“, rekao je Relja Ognjenović.

Opština ovom akcijom želi da skrene pažnju na neophodnost korišćenja zaštitne opreme vozača u saobraćaju, a sve u cilju da Voždovac postane sigurnije i bezbednije mesto za život, dodao je Savić.

Podelite vest: