SVAKI DESETI PRVAK GLAVNOG GRADA JE VOŽDOVČANIN

Početak školske godine na opštini Voždovac za 1804 upisana prvaka, uveličan je priredbama u svih 18 osnovnih i specijalnih škola, kao i uručivanjem lepih i korisnih poklona za početak školovanja –  đačkih rančeva i pernica koje je Opština pripremila za svako dete.

„Voždovac se ponosi sa povećanim brojem upisanih đaka  – prvaka u odnosu na prošlu godinu i saznanjem da je svako deseto dete od ukupno upisanih učenika prvih razreda u Beogradu, naš đak“, istakao je predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, pozdravljajući učenike koji prvi put sedaju u školske klupe u voždovačkoj osnovnoj školi „Branislav Nušić“.

Radost upisanih prvaka na Voždovcu uveličana je priredbama u svih 18 osnovnih i specijalnih škola, kao i uručivanjem lepih i korisnih poklona za početak školovanja,  u znak dobrodošlice u svet odraslih –  đačkih rančeva i pernica koje je Opština pripremila za svako dete.

Istakavši da je Opština tradicionalno bila rasadnik uspešnih sportista, umetnika i naučnih radnika, Savić je poučio male školarce da se ističu u školskim i vanškolskim aktivnostima.

On im je obećao da će Opština osim nove ograde, betoniranih prilaznih staza i stepenica i uređene fasade, sa kojima ih je dočekala ovog septembra,  u narednim mesecima još više pomoći školu kako bi se unapredio, obnovio i osavremenio njihovo boravak u školi.

Sve prvake na Opštini dočekale su škole u kojima se tokom leta vredno radilo na  renoviranju, sanaciji i obnavljanju, zahvaljujući naporima opštine Voždovac, a poseban akcenat stavljen je na  novim učionicama, salama, toaletima i sigurnim školskim dvorištima

Podelite vest: