ZA KRAJ – DEČIJI ŠOU!

Predstavom za decu „Tužno pače“ predstavili su se glumci Dramskog studija „Teatrić“. Deca su sa velikom pažnjom i emocijama pratili priču o diskriminaciji, prijateljstvu, toleranciji, drugarstvu i pravim vrednostima, kroz koje su ih proveli uverljivi tumači uloga pačeta, labuda i naratora. U holu „Voždovačkog centra – Šumice“ otvorena je izložba starih čestitki iz celog sveta od 1886. do 1945. godine koje su deo velike kolekcije Jasmine Janković. Prikazani retki primerci tematski su vezani za roditeljstvo, romantiku, Prvi Svetski rat, Božić i Uskrs. Zanimljivo je da je svaka čestitka putovala svetom, o čemu svedoče pečat i marka.

„Skadarlija u Šumicama“, poetsko veče koje su izveli članovi Udruženja pesnika „Skadarlijska boemija“ dočarala nam je vreme velikih pesnika Đure Jakšića, Disa, Zmaja i Radoja Domanovića s početka 20. veka koji su se rado družili i stvarali u Skadarliji.

Jedna od najpopularnijih tinejdž zvezda Anđela Tasić, nastupila je sa Nikolinom Ivković i Anastasijom Remić. Da je reč o budućim velikim pevačima vidi se po zahtevnom repertoaru koji su odabrale za nastup, a publika se sjajno zabavljala i pevala u glas sa izvođačima.

Velikim iznenađenjem za najverniju publiku „Voždovačkih letnjih večeri“, šou programom u kome su se mikrofona latila deca, „Dečija žurka – mikrofon je tvoj“, završene su letnje kulturne manifestacije, koje su počele 7. jula. Na stejdž su se popeli oni koji su želeli da pevaju, plešu, recituju, glume ili da jednostavno oprobaju „daske koje život znače“. Program najbolje publike na svetu, mališana sa Voždovca, produžio se mimo termina, jer se broj onih koji su spremili svoj nastup uvećavao svakog trenutka. U nastavku večeri nastupili su Rade Rajović i Dejan Radovanović koji su raspoloženoj publici izveli stare, dobro poznate hitove na koncertu „Pesma koja teče“.

Podelite vest: