SAVIĆ: NA INICIJATIVU KUMODRAŽANA POČELO ASFALTIRANjE ZEMLjORADNIČKE ULICE

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić obišao je  danas sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem deonicu puta u Zemljoradničkoj ulici koja se asfaltira zahvaljujući inicijativi građana Kumodraža.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je ukazao da je Zemljoradnička ulica veoma frekventan put i alternativni prolaz od Ulice vojvode Stepe ka Avali, Bubanj Potoku, autoputu i „IKEI“, koja će biti svečano otvorena 10. avgusta ove godine, što će ulicu dodatno opteretiti novim saobraćajem.

„Zbog urušenog puta Zemljoradnička ulica, dužine 3,2 kilometra bila je veoma nebezbedna, posebno za decu i pešake koji su po ulici  išli do prvog autobuskog stajališta. U dogovoru sa gradonačelnikom i gradskim menadžerom doneli smo odluku da u prvu fazu radova uložimo 30 miliona dinara“, rekao je Savić i dodao da će prema planu biti izgrađen novi trotoar koji će omogućiti bezbedno kretanje pešaka.

Savić je istakao da će Opština i on lično podržati svaku inicijativu građana koja će doprineti unapređenju njihovog kvaliteta života i sigurnosti dece i odraslih.

Naveo je da su predlozi građana prioritet za opštinu i podsetio sugrađane da mogu da se jave opštinskom servisu i prijave probleme koje je potrebno rešiti.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da je 570 potpisa građana Kumodraža bilo dovoljno da Grad i Opština reaguju i mada rekonstrukcija ove ulice nije bila u planu za ovu godinu, bude posebnim naporima uvrštena u plan i obezbeđena sredstva u visini od 30 miliona dinara.

„Građani su bili u pravu, jer je ulica bila u jako lošem stanju. Kada smo skunuli asfalt, bilo je jasno i zbog čega je to tako. Naime, oni koji su je nekada radili nisu stavili nikakvu podlogu, tako da je postavljen asfalt direktno na zemlju“, otkrio je on. Istakao je i da je ovo dobar primer koji pokazuje koliko je važno da građani zajedno sa opštinom i gradom rade na uređenju svog prostora.

„Kumodraž je zahvaljujući ovoj praksi dobio školu i niz drugih sadržaja, a kanalizacija će biti urađena  prema planu Grada Beograda u ovom delu tokom narednih deset godina. Rešavamo problem po problem stanara prigradskih naselja koji moraju imati iste uslove kao i ostali građani prestonice“, objasnio je Vesić.

Radove su obišli i članica Gradskog veća Ivana Tomić, direktor JKP „Beograd – put“  Ivan Tejić i direktor JP „Putevi Beograda“ Slaviša Živković.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i gradski menadžer Goran Vesić su se zahvalili JKP-u „Beograd – put“ na predanom radu i poštovanju rokova, što je u ovim vremenskim uslovima pravi podvig.

Podelite vest: