GLAVNA ULICA U NASELjU ZUCE BIĆE ASFALTIRANA DO 24. AVGUSTA

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić obišli su radove na asfaltiranju Ulice 1. Nova u podavalskom naselju Zuce, za koju je izdvojeno 56 miliona dinara.

„Grad Beograd podjednako vodi računa o centru grada, kao i o prigradskim naseljima. Naša preduzeća se trude da svuda poboljšaju kvalitet života ljudi“ – rekao je Vesić i precizirao da radovi koji će prema planu, biti završeni do 24. avgusta, podrazumevaju asfaltiranje 2,5 km ulice, kao i izradu novog trotoara. „Ovakvim radovima pokazujemo da mi ne pravimo razliku između centra grada i prigradskih naselja i da se trudimo da više ulažemo u prigradska naselja, jer su ona poslednjih decenija više bila zapostavljena i tu je neophodno više da se uradi“ – naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da su radovi u Ulici 1. Nova još jedan primer dobre saradnje koju Grad Beograd ima sa svim gradskim opštinama, a pogotovo sa opštinom Voždovac.

„U poslednje tri godine pravilnom raspodelom sredstava dolazimo u situaciju da i ovaj podavalski deo možemo da osnažimo i dovedemo u takvo stanje da građani iz podavalskog dela žive kao i oni u centralnom delu Voždovca“ – naveo je Savić. On je podsetio da je dobar primer za to nova fiskulturna sala pri Osnovnoj školi „Vasa Čarapić”, kao i postavljanje javne rasvete u skoro svim ulicama u Zucu.

„Zuce je jedino selo u podavalskom delu koje je 2013. godine dobilo uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Mi ćemo se potruditi da zajedno sa Gradom Beogradom obezbedimo još dva uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, u Belom Potoku i Pinosavi, a kasnije planiramo i u Ripnju“ – istakao je predsednik Opštine, naglasivši da su sve škole u podavalskom delu rekonstruisane, a da je u planu rekonstrukcija još jednog ili dva doma zdravlja.

Radove u Ulici 1. Nova obišao je i Ivan Tejić, direktor JKP „Beograd-put”, koje je izvođač radova.

Podelite vest: