ASFALTIRAN PROTIVPOŽARNI PUT U ULICI BRAĆE JERKOVIĆ NA MITROVOM BRDU POSLE VIŠE DECENIJA

Posle više od 40 godina stanovnici Ulice Braće Jerković, od brojeva 191 do 225, dočekali su asfaltiran protivpožarni put kakav zaslužuju.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić imao je sluha za probleme i pritužbe građana naselja Mitrovo brdo na račun zapuštenih i devastiranih pristupnih staza i nebezbednog protivpožarnog puta, te je odlučio da deo sredstava opštinskog budžeta za uređenje i asfaltiranje pristupnih saobraćajnica odvoji za ovo naselje.

„Mi smo doneli odluku da saniranje finansira Opština od svojih sredstava i to će biti tendencija u svim naseljima koja nisu sređivana od izgradnje 60-tih i 70-tih godina“, rekao je Savić pri obilasku radova, podsetivši da su nedavno, na zahtev građana, uređeni i pristupni putevi, kao i staze ispred garaža na Banjici.

Ovih dana radnici JKP „Beograd put“ izvode završne radove na asfaltiranju pomenutog puta u dužini od 1.200 metara, tako da će građani konačno moći bezbedno da stignu do svojih stambenih ulaza.

Podsećamo da je Opština ove godine za asfaltiranje nekategorisanih puteva, pristupnih i internih saobraćajnica koje nisu obnavljane više decenija u pojedinim delovima Voždovca, obezbedila oko 100 miliona dinara.

Podelite vest: