NASELjE BRAĆE JERKOVIĆ POSLE 40 GODINA DOBIJA NOVI POŽARNI PUT I PRUSTUPNE STAZE

Požarni put dužine 1.200 metara i pristupne staze između zgrada u Ulici Braće Jerković od brojeva 191 do 225 na Mitrovom brdu, koje su bile oštećene i u veoma lošem stanju, posle 40 godina od izgradnje naselja, uskoro će dobiti izgled kakav zaslužuju. Brojnim pritužbama građana na račun nepristupačnosti ulazima, izašli su u susret član Veća GO Voždovac Momir Ćirović i sekretar MZ „Mitrovo brdo“ Milenko Avramović, na čiju inicijativu je opština Voždovac odvojila sredstva za uređenje i asfaltiranje pristupnih saobraćajnica.

Zemljane radove koje izvodi JKP „Beograd put“, zajedno sa saradnicima, obišao je član Veća opštine zadužen za saobraćaj, asfaltiranje i javni gradski prevoz Relja Ognjenović. On je tom prilikom razgovarao sa zadovoljnim stanarima ovog dela Voždovca, koji su iskazali zahvalnost što se njihov kraj sređuje prvi put od izgradnje naselja sedamdesetih godina prošlog veka. Ognjenović je rekao da je Opština ove godine obezbedila oko 100 miliona dinara koje će usmeriti na asfaltiranje nekategorisanih puteva, pristupnih i internih saobraćajnica u delovima Voždovca koji više decenija nisu obnavljani. U Ulici Rade Vranešević ranije je urađen asfalt, a uskoro će biti iscrtana i horizontalna signalizacija.

Pored toga, postavljanjem dečijeg igrališta, ograđenog terena za mali fudbal, teretane na otvorenom, kao i stolova za šah sa klupama u Ulici Dragice Končar od br. 1 do 11, mlađim, kao i starijim žiteljima naselja Braće Jerković biće znatno poboljšani uslovi stanovanja, sportskih sadržaja i rekreacije.

Ovih dana pomenute radove sredstvima Grada Beograda, izvode radnici JKP „Zelenilo Beograd“, dok je JKP „Infostan i tehnologije“ angažovao radnike na postavljanju rampi za invalide na pojedinim ulazima, sve na inicijativu GO Voždovac.

Podelite vest: