ODRŽAN JAVNI SKUP SA GRAĐANIMA BANjICE

Predsednik  GO Voždovac Aleksandar Savić održao je danas zbor građana na Banjici, u kome su učestvovali i gradski menadžer Goran Vesić, direktor JKP „Gradske pijace“ Ivan Sočo i narodni poslanik Vladimir Đukanović. Oni su odgovarali na sva pitanja i primedbe stanovnika ovog dela Voždovca.

Predsednik Savić je u obraćanju prisutnim stanovnicima Banjice ponudio predloge rešenja postojećih problema. „Budući da je Banjica jedno veliko naselje i da ima mnogo problema, naročito ovde u Pet solitera, ja bih vas zamolio da postavite nama pitanja, nemojte da se ustručavate, mi smo ovde zbog vas i mi se trudimo da kao odgovorna opštinska vlast rešimo vaše probleme. Dali ste nam podršku i mi tu podršku moramo da uzvratimo. Posle 40 godina uređujemo prilazne staze vašim zgradama, protivpožarne puteve i podzemne tunele. Pokušavamo da rešimo i problem nelegalne prodaje. Mi ćemo se potruditi da u sklopu rekonstrukcije banjičke pijace napravimo parking onako kako je najbolje za vas, a to je podzemna garaža. Postavljaju se ulazna vrata, to se nastavlja i u narednom periodu u dogovoru sa predsednicima skupština stanara. Opština Voždovac planira i izgradnju doma zdravlja, projekat će biti naš, a sredstva ćemo tražiti od Grada Beograda“, rekao je Savić.

On je podsetio da su završeni radovi u Bulevaru oslobođenja 39 – 43, 106 – 112 i  150 – 156. Kod brojeva 76 – 82 urađeni su prilazi, ostalo je da se doda liveni asfalt. Kod brojeva 60-66 , u toku sledeće nedelje biće urađen desni trotoar iza prolaza.

Predsednik Aleksandar Savić je govorio i o radovima na kanalizacionoj mreži koji se obavljaju u nekoliko faza – prva obuhvata izgradnju deonice fekalne kanalizacije u Paunovoj ulici, druga spajanje sa Bulevarom oslobođenja, a treća izgradnju sekundarne mreže u Ulici porodice Trajković. Prve dve faze bi trebalo da budu završene ove godine i koštaju 12 miliona dinara. Kada bude završena i treća faza radova oko  500 domaćinstava konačno će dobiti kanalizaciju. Ulagano je u prethodnom periodu i po banjičkim školama, a krajem prošle godine bazeni na Banjici vraćeni su u nadležnost Opštine.

Građani su na kraju sastanka imali priliku da daju svoje predloge i zahteve, kao i da zakažu prijem kod predsednika koji se održava svakog utorka. Oni su se zahvalili rukovodstvu  na izdvojenom vremenu, želji i velikom trudu kako bi Voždovac postao lepše mesto za život.

Podelite vest: