OPŠTINA U PROJEKTU PODRŠKE OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Porodicama Vulić i Stajić sa decom obolelom od cerebralne paralize, koje stanuju u zgradi bez lifta u Vidskoj ulici, opština Voždovac je obezbedila na korišćenje guseničara za invalidska kolica i time znatno olakšala njihovo kretanje stepenicama.

Do sada su pri izlasku iz doma dečacima starosti 10 i 17 godina s mukom pomagali roditelji, a od skoro mogu na mnogo lakši način da savladaju ovaj za njih veliki problem.

Zadovoljni roditelji zahvalili su se predsedniku Opštine Aleksandru Saviću i svima koji su pomogli da se olakša kretanje njihovoj deci. Član Veća Ivana Banjac navela je tom prilikom da je Opština izašla u susret molbi oca dečaka sa cerebralnom paralizom Ivana Vulića, obezbedivši im na korišćenje prenosivi guseničar koji će znatno olakšati kretanje invalidskih kolica. „Opština na ovaj način pokazuje da brine o osobama sa invaliditetom. Ovakvih slučajeva ima još i mi smo krenuli od zgrade gde su dva dečaka iz istog ulaza kojima je pomoć bila neophodna, ali nastavićemo i dalje da pomažemo u ovom pravcu“ – rekla je Ivana Banjac.

Dilbera Sarajlić, sekretar Saveza za cerebralnu dečiju paralizu Beograda, zahvalila se opštini Voždovac koja se na ovaj način priključila projektu podrške osobama sa invaliditetom koju sprovodi Grad Beograd, zajedno sa JP „Gradsko stambeno“, u cilju uklanjanja arhitektonskih barijera na ulasku u stambene zgrade. Kako je objasnila, tamo gde nije moguće postaviti rampe, značajan je i ovakav vid pomoći, koji omogućava porodicama i osobama sa invaliditetom da izađu iz svojih domova i dođu do škole, posla ili udruženja.

Podelite vest: