ĐACI OSNOVNE ŠKOLE „BRANISLAV NUŠIĆ“ POBEDNICI KVIZA „SRBIJA, ZEMLjA ŠAMPIONA“

Najbolja od 16 ekipa voždovačkih osnovnih škola, koje su ove godine učestvovale na sportskom kvizu „Srbija zemlja šampiona“, je ekipa OŠ „Branislav Nušić“.

Takmičenje je održano u Osnovnoj školi „Zmaj Jova Jovanović“ u organizaciji Gradske opštine Voždovac i Udruženja pedagoga fizičke kulture Voždovca.

Kviz je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a svojim prisustvom podršku ovom projektu pružili su predsednik Opštine Aleksandar Savić, gradski menadžer Goran Vesić, član Veća grada Beograda Tanja Popović i v.d. gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Ministar Šarčević je pozdravio učenike i direktore voždovačkih škola, kolege iz Grada i Opštine, rekavši da mu je velika čast, što on, kao voždovački đak i srednjoškolac, otvora kviz znanja. „Voleo bih da se na ovu novu tradiciju, koju je započela Gradska opština Voždovac, ugledaju i druge opštine u Beogradu i Srbiji“, rekao je Mladen Šarčević. On je naglasio da Voždovac i na ovaj način brigom o najmlađima pokazuje svoju uspešnost.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je opština Voždovac  jedinstvena i po tome što svim đacima prvacima poklanja torbe i pernice, „a taj primer bi mogle da slede i druge opštine“, i dodao da na uređenju školskih objekata zajedno rade Opština, Grad i Republika.

„Grad  je ove godine izdvojio 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama. Do pre nekoliko godina ta izdvajanja su iznosila šest miliona dinara. To je pokazatelj koliko se svi zajedno trudimo da što više ulažemo u škole i obrazovni sistem“, istakao je gradski menadžer.

Vesić je napomenuo i da je najavljeno da će upravo ova škola prihvatiti ideju o školskim uniformama, čime se inače dodatno uvodi red u školama.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić i direktorka OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ Vesna Životić obišli su sa gostima učionice opremljene video bimom i projektorom. Tom prilikom predsednik Savić je rekao da je izuzetno ponosan na ovo tamičenje koje je koncipirano tako da učenici kroz zabavu dođu do novih saznanja iz oblasti sporta. On je  prisutne goste upoznao i sa radovima koji su izvedeni u svim voždovačkim osnovnim školama – postavljanjem video nadzora, zaštitinih ograda i sanacijom toaleta.

Ove godine je učestvovalo 16 osnovnih škola, a takmičili su se đaci sedmog i osmog razreda. Najbolje četiri ekipe koje su odmerile znanje u finalnom nadmetnju su ekipe OŠ „Jajinci“, OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Vojvoda Stepa“ i OŠ „Branislav Nušić“, koja je osvojila prvo mesto.

Milan Todić, član Veća opštine zadužen za sport i omladinu, na čiju inicijativu je i osmišljen ovaj projekat, posle  proglašenja pobednika  uručio je pehare, tablet uređaje i monografiju Opštine  prvoplasiranim ekipama.

Sledeće godine domaćin takmičenja u kvizu „Srbija, zemlja šampiona“ biće ovogodišnji pobednik – OŠ „Branislav Nušić“.

Klub privrednika opštine Voždovac obezbedio je voće, osveženje i slatkiše za sve učesnike ove sportsko-zabavne manifestacije.

 

Podelite vest: