SAVIĆ: JEDINO ZAJEDNIČKIM SNAGAMA MOŽEMO POBOLjŠATI KVALITET ŽIVOTA

U prisustvu velikog broja zainteresovanih građana, večeras je održana tribina u Mesnoj zajednici „Beli potok“ o aktuelnim temama ovog istoimenog podavalskog naselja. Uvodnu reč dao je predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, odgovaravši na pitanja meštana u vezi bezbednosti, saobraćaja i komunalne infrastrukture,  zajedno sa državnom sekretarkom Ministarstva unutrašnjih poslova Biljanom Popović Ivković, direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i  izgradnju Beograda Branislavom Popovićem, izvršnim direktorom za poslovno-tehničku podršku  JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Miloradom Miloševićem i komandirom Policijske stanice Beli potok Milanom Miletićem. Domaćin skupa bio je predsednik MZ „Beli potok“ Dragan Ilić.

Okupljenim građanima na početku se obratio predsednik Opštine Aleksandar Savić, izrazivši zadovoljstvo što ih vidi u tako velikom broju. Njihovo prisustvo pokazuje kako prepoznaju ono što Opština i Srpska napredna stranka čine u poslednje tri godine za Beli potok, sva podavalska sela i za ceo Voždovac. „Kako bismo nastavili dalje ovim tempom da od Belog potoka napravimo naselje koje zaslužujete, prostrane ulice, lepu školu, da imate kanalizaciju i vodovod, moramo da radimo zajedničkim snagama. Mi smo sa dosadašnjim radovima pokazali da, kao opštinska vlast i rukovodstvo stranke, brinemo o svakom voždovačkom građaninu“- rekao je Savić. On je preneo poruku premijera, a budućeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da jedino zajedničkim snagama možemo poboljšati kvalitet života i poručio da je upravo on jedini čovek koji to može i da ostvari.

„Mi imamo još planova za vaše naselje, obećali smo da ćemo izgraditi uređaj za prečišćavanje otpadnih voda i nadamo se da će on biti započet već krajem ove godine. Rukovodstvo vodovoda i kanalizacije će učiniti sve da se problem blok vodomera koji meštani imaju reši. Pobrinuli smo se i da ulice budu čiste, gde god je kontejner bio potreban postavili smo ga, kao i rasvetu, sve sa ciljem da se bar malo poboljša život u Belom potoku. Brinemo i za vašu bezbednost i zato je Opština odlučila da Policijskoj stanici pokloni 4 nova automobila“ – rekao je Savić okupljenim meštanima.

Koliko je u poslednje vreme bezbednost poboljšana objasnila je i državna sekretarka Biljana Popović Ivković, koja je i sama stanovnik ovog naselja. „Pojačane su policijske patrole, uhapšeni su oni koji čine krivična dela i razbojništva, a za sve to nam je potrebna vaša saradnja, pomoć i informacije, kako bi naše naselje bilo jedno sigurno mesto za život“ – poručila je sekretarka Popović Ivković.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović uverio je građane Belog potoka da će za mesec dana naći izvođača i potom objaviti tender za izvođenje radava na pogonu za prečišćavanje otpadnih voda, što će rešiti veliki problem ovog naselja: „Čim se izvrši eksproprijacija i dobije građevinska dozvola, krenućemo sa početkom izgradnje, najkasnije sledeće godine, možda i ranije. Već su izdvojena finansijska sredstva u vrednosti od 170 miliona dinara, što je velika investicija.“

Kako je naveo izvršni direktor iz  JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Milorad Milošević, upoznat je sa problemima u vodosnabdevanju stanovnika Belog potoka i upozorio da se mora rešiti rastor vode, koji je zapravo realno potrošena voda. Zato je potrebno i u planu je da se izgradi nova vodovodna mreža, kako bi svako imao svoj vodomer“ – naveo je Milošević.

Okupljeni građani na kraju su uputili pitanja i dobili konkretne odgovore, pohvalivši predsednika Opštine koji ih često posećuje i ima razumevanja za njihove probleme. Savić se zahvalio gostima tribine što su odvojili vreme i posvetili ga stanovnicima Voždovca.

Podelite vest: