SKUPŠTINA OPŠTINE VOŽDOVAC USVOJILA GODIŠNjE IZVEŠTAJE

Na početku 6. sednice Skupštine Gradske opštine Voždovac koja je danas održana,  potvrđen je mandat odborniku Skupštine GO Voždovac Slobodanu Simonoviću, sa izborne liste Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS)“, dok je prestao mandat Slavice Sunturlić, sa iste izborne liste. Takođe je potvrđen i mandat Stevana Burmudžije, sa izborne liste Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, a Dragani Dajović, sa iste izborne liste, utvrđen je prestanak mandata.

Odbornici su doneli Odluku o rebalansu budžeta GO Voždovac za 2017. godinu, u okviru koje se vodila rasprava u vezi amandmana odbornika Pokreta Dveri, koji se odnosio na opredeljena sredstva za određene pozicijije u budžetu. Njihov predlog bio je da se od 5 miliona dinara namenjenih za izlete penzionera, 3 miliona preusmeri na izgradnju igrališta za kućne ljubimce. Predsedavajući Skupštine Aleksandar Mirković na to je replicirao rečima: „Ako me pitate da li da vodimo penzionere na izlet ili da pravimo parkove za kućne ljubimce, uvek ću biti za to da se našim najstarijim sugrađanima odužimo, jer su oni ovu zemlju gradili i branili, a ovo je jedan od simboličnih načina da im se zahvalimo, tako što ćemo ih odvesti na jedan besplatan izlet.“ On je potom opozicione kolege podsetio da Srpska napredna stranka vodi računa i o kućnim ljubimcima, jer je prva na Voždovcu pre tri godine napravila park za pse pored Centra „Šumice“.

Na sednici su potom usvojeni izveštaji o radu za 2016. godinu predsednika Gradske opštine Voždovac, načelnika Uprave, pravobranioca i zaštitnika građana Opštine, kao i izveštaj o radu opštinskih ustanova. Skupština je kao osnivač JP „Poslovni centar – Voždovac“, Narodni univerzitet „Svetozar Marković“ i „Voždovački centar – Šumice“ usvojila i dala saglasnost na programe poslovanja ovih ustanova.

Odbornici su doneli Odluku o uspostavljanju saradnje između Oktobarskog rejona Minska i Gradske opštine Voždovac, koja je utvrđena od strane Veća opštine na sednici održanoj 09.02.2017. godine. Sporazumom o uspostavljanju saradnje koji će Opština u narednom periodu potpisati sa bratskom opštinom u Belorusiji, nastavljaju se višegodišnji prijateljski odnosi Voždovca sa narodom i Ambasadom Belorusije.

Između ostalih odluka, na Skupštini je donet i Godišnji plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2017. godinu.

Podelite vest: