SAVIĆ: I U 2017. NASTAVLjAMO ISTIM TEMPOM – ODGOVORNO I PREDANO DO NOVIH REZULTATA!

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić danas je na godišnjoj konferenciji za novinare predstavio izveštaj o realizovanim i započetim projektima opštinskog rukovodstva, zahvaljujući kojima Voždovac postaje lepše mesto za život. Navodeći brojne kapitalne projekte iz oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, školstva, zdravstva,  sporta i drugih,  predsednik Savić je rekao: „Ostvarili smo vidljive i merljive rezultate i nastavićemo predano da rešavamo probleme sa kojima se Voždovčani susreću, jer su građani centar našeg svakodnevnog rada i brige. Da bismo Voždovac učinili lepšim i boljim mestom za život svih građana, bez obzira na to da li je u pitanju podavalski ili gradski deo opštine, raspoređujemo ulaganja po prioritetima naših Voždovčana.“

On je, između ostalog, naveo podatak da je u obnovu osnovnih škola uloženo oko 46 miliona dinara i izgrađeno 50 kilometara vodovodne mreže u Ripnju, što ne bi uspeli da nije bilo pomoći i podrške  Voždovčana, koji su nezamenljivi deo ovog tima koji ide napred. „Zajedno sa građanima asfaltirali smo 60 nekategorisanih puteva. Zajedno sa građanima nastavićemo putem uspeha  sa ciljem da našoj deci, našoj mladosti i budućnosti, našim roditeljima, starijim sugrađanima, obezbedimo pristojan život i blagostanje.“

„Državna revizorska institucija je donela konačnu ocenu našeg rada za 2014. i 2015. godinu –  koja je odlična i glasi zadovoljava, što znači da smo radili sve po zakonu.

Vratili smo naše bazene na Banjici, koji su od 1992. godine pripadali opštini Savski venac. Sudsku presudu smo dobili pre 15 dana i sada imamo zadatak da svi zajedno omogućimo našim najmlađim i najstarijim stanovnicima besplatno plivanje i relaksaciju na tim bazenima“- poručio je Savić. Takođe je naveo da je Veće opštine donelo humanu odluku da se, umesto u novogodišnji program, uloži milion dinara za pomoć bolesnoj deci, uplatom sredstava u Humanitarnu fondaciju „Srcem za Voždovac“.

Predsednik je na kraju najavio da će Opština nastaviti da radi istim tempom, sa istom odgovornošću prema poslu kojim se bavi. „I dalje ćemo se vrlo pažljivo i domaćinski odnositi prema sredstvima iz budžeta, jer su to prvenstveno sredstva naših građana, i njima odgovoramo za svaki potrošeni dinar – kao i do sada bez dnevnica, plaćenih službenih putovanja, bez plaćanja računa po restoranima, bez službenih automobila i telefona. Naš plan za narednu godinu je da asfaltiramo još više ulica, obnovimo još dečijih igrališta, nastavimo sa razvojem sporta i uređenjem škola. Zahvaljujući odgovornom odnosu premijera prema državi Srbiji i građanima Srbije, svi mi koji predstavljamo vlast na lokalnom nivou, imamo moralnu obavezu da damo sve od sebe i ugledamo se na državnu upravu, što neminovno vodi ka ispunjenju dugoročnih ciljeva. “ – poručio je Savić na kraju obraćanja novinarima.

Podelite vest: