POVODOM DANA OPŠTINE ODRŽAN MEĐUNARODNI KARATE TURNIR

XVI međunarodni karate turnir NIPPON TOP TEN, u organizaciji KK „NIPPON“ i Beogradskog karate saveza, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac, održan je u subotu  u Voždovačkom centru „Šumice“.

Turnir su otvorili džudo veteran Vuk Rašović i član Veća opštine Voždovac zadužen za sport Milan Todić.

Todić je, u ime predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, pozdravio prisutne takmičare, rekavši da se turnir tradicionalno održava u decembru jer se na taj način obeležavaju dva važna dana – Dan opštine Voždovac i rođendan japanskog cara.  On je istakao da će Opština nastaviti sa dobrom praksom popularizacije i promocije sporta među decom i omladinom, što je cilj i ovog karate turnira.

Svetska i evropska karate šampionka Tanja Petrović, predsednica KK „NIPPON“, istakla je da je ova godina  posebna za karate sport. „Po prvi put karate je uključen u porodicu olimpijskih sportova od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i biće na programu OI u Tokiju 2020. godine  i zato na ovogodišnjem turniru imamo preko 700 takmičara svih uzrasnih kategorija, iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije“, rekla je Tanja Petrović.

U okviru turnira održan je i seminar „Trening sa šampionima“ koji su vodili Dejan Umićević i Dejan Pajkić, a nakon takmičenja u katama i borbama, učesnici su imali priliku da prisustvuju sportskim i japanskim radionicama. Svim učesnicima takmičenja Deda Mraz je podelio slatke pakete.

Turnir su svojim prisustvom podržali paraolimpijac Željko Dimitrijević  i član Saveta za obrazovanje i sport Gradske opštine Voždovac Miloš Petrović.

Podelite vest: