„47. RADOST EVROPE“ NA VOŽDOVCU

Deca Evrope gosti su Beograda po 47. put na tradicionalnoj manifestaciji „Radost Evrope“. Bogat program i niz aktivnosti koje su predviđene za učesnike iz 19 zemalja, završava se u sredu 5. oktobra.

U okviru manifestacije dečjeg stvaralaštva, koja je ustanovljena davne 1969. godine povodom Svetskog dana deteta, Osnovna škola „Danilo Kiš“ sa Voždovca ugostila je osam devojčica i dečaka i njihove nastavnike iz Kapadokije u Turskoj.

Tim povodom u Školi je održana svečana priredba kojoj su prisustvovali savetnik u ambasadi Republike Turske Anil Kajalar i član veća Gradske opštine Voždovac Miloš Stojanović, zadužen za predškolske i školske ustanove.

Stojanović se zahvalio gostima i domaćinima rekavši da mu je drago što se tradicija upoznavanja dece iz raznih zemalja i kultura nastavlja, istakavši da je različitost ono što treba da nas povezuje. On je deci, gostima iz Turske i njihovim beogradskim domaćinima, poklonio knjigu „Monografija Voždovca“ kao znak dobrodošlice i uspomenu na ovo lepo druženje

Direktorka škole Danijela Čolović izrazila je uverenje da će učenici održavati kontakte u narednom periodu i zahvalila svima koji su pružili pomoć i aktivno učestvovali u realizaciji projekta.

Tokom boravka u Beogradu, gosti su obišli Kalemegdan, Savsko šetalište, Tašmajdan, Knez Mihailovu ulicu, veliki broj muzeja i druge lepote glavnog grada. O njima se brine nastavno osoblje i roditelji učenika kod kojih su smešteni. Deca sa kojom smo se sreli u OŠ „Danilo Kiš“ kažu da se lepo provode u Beogradu, da su ovde došli da pevaju, igraju i glume, ali pre svega da steknu nove drugare i da se dobro zabavljaju.

Podelite vest: