ULAŽUĆI U NAJMLAĐE, ULAŽEMO U BUDUĆNOST

U klupe voždovačkih osnovnih škola danas je selo 1740 prvaka, što je za 120 više nego prethodne godine. Gradska opština Voždovac je, u znak dobrodošlice, obezbedila na poklon rančeve i pernice svim đacima prvacima iz 16 osnovnih i dve specijalne škole.

Prvog školskog dana predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa članom Gradskog veća Ivanom Tomić i članom Veća opštine Milošem Stojanovićem posetio je Osnovnu školu „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu. Savić je, zajedno sa saradnicima, prisustvovao svečanoj priredbi koja je organizovana u čast prvaka, nakon čega je najmlađim školarcima uručio poklone. Direktor škole Nebojša Životić se na kraju programa obratio učenicima, roditeljima i ostalim gostima, rekavši da se školi „Vojvoda Stepa“, kojoj je već 122. godina, konačno ostvario san o novoj školskoj zgradi, zaslugom Ministarstva prosvete, Grada Beograda, ali i posebnom trudu i zalaganju rukovodstva opštine Voždovac, sa predsednikom Aleksandrom Savićem na čelu.

Mališanima koji su s nestrpljenjem čekali početak prvog školskog časa, obratio se predsednik Savić, poželevši im srećan početak školske godine, dobre ocene i nova prijateljstva. „Čast mi je i zadovoljstvo što vas vidim u ovako velikom broju, što pokazuje da Srbija, Beograd i Kumodraž imaju budućnost u ovoj najmlađoj deci, kao i u onim malo starijim. Ove godine, kao i prethodnih, Opština je obezbedila rančeve i pernice, sa namerom da im ulazak u klupe učinimo radosnijim i da ovim skromnim poklonom pomognemo njihovim roditeljima“, rekao je Savić. On je istakao da opštinsko rukovodstvo u svom radu posebnu pažnju poklanja deci i omladini u nameri da im obezbedi zdravo i sigurno odrastanje i bolje uslove školovanja.

„Đaci koji pohađaju Osnovnu školu „Vojvoda Stepa“ dobili su novi učionički blok i fiskulturnu salu. To je veliki pomak napred s obzirom na to da u škole na Voždovcu nije ulagano poslednjih  20 godina“, rekao je Savić i podsetio da su u protekle dve godine uređene sve osnovne škole, uvođenjem video nadzora, adaptacijom toaleta i postavljanjem zaštitnih ograda, kao i renoviranjem sportskih terena i igrališta. „Samo u toku ove godine Opština je izdvojila oko 46 miliona dinara za sanaciju krovova i temelja, termoizolaciju fasade i druge radove na rekonstrukciji objekata“, istakao je predsednik opštine Voždovac.

Tokom prvog školskog dana predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković obišao je Osnovnu školu “Janko Veselinović”, dok su ostali rukovodioci i odbornici GO Voždovac obišli druge osnovne škole i tom prilikom najmlađim osnovcima uručili poklone kao podstrek za buduće uspehe.

Podelite vest: