DANAS POČELO RUŠENjE PAZL GRADA NA BANjICI

Po nalogu Odeljenja za inspekcijske poslove GO Voždovac danas se pristupilo rušenju Pazl grada na Banjici, po decu rizičnog objekta na uglu Borske i Crnotravske ulice, koji još od otvaranja 2009. godine nema ni građevinsku, niti lokacijsku dozvolu.

Rušenju objekta prisustvovao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa članom Gradskog veća Ivanom Tomić.

„Pazl grad, kao najveća investicija Demokratske stranke započeta u vreme kampanje 2008. godine, radio je svega tri, četiri meseca, a kasnije postao ruglo i stecište narkomana. U njegovu izgradnju potrošeno je oko  350.000 evra budžetskih sredstava građana Voždovca i Beograda, a sva procedura nabavke i izvođenja radova je sprovedena na nezakonit način. Mi smo obećali da ćemo ovaj objekat ukloniti nakon izbora, jer nikada nije dobio upotrebnu dozvolu iz bezbednosnih razloga. Posle rušenja organizovaćemo sastanak sa svima koji imaju vlasništvo nad ovim zemljištem, kako bismo pronašli najbolje rešenje za ovaj prostor, a koje će odgovarati svim građanima Banjice“ – istakao je Aleksandar Savić.

Pazl grad, koji je podignut na Banjici 2008/2009. godine – u vreme vladavine Demokratske stranke na Voždovcu, na najprometnijoj raskrsnici i bez ikakve mogućnosti da se izda lokacijska dozvola za njega, biće srušen u narednih nekoliko dana, a prostor ponovo doveden u red, na zadovoljstvo stanovnika Banjice.

Podelite vest: