NAGRAĐENI NAJBOLjI U ŠAHOVSKOM PRVENSTVU OPŠTINE VOŽDOVAC

Povodom  Pojedinačnog kadetskog prvenstva u šahu koje je početkom godine održano u Osnovnoj školi „Branislav Nušić“ na Voždovcu, najuspešnijim učesnicima danas su u svečanoj sali opštine Voždovac uručeni pehari i medalje.

Nagrade najzaslužnijima u ime Opštine uručio je Milan Todić, koordinator za školski sport. On je pozdravio mlade šampione i čestitao im na uspehu u ovoj misaonoj igri. „Opština Voždovac već tradicionalno organizuje šahovsko takmičenje đaka za pojedinačnu kategoriju od 8-16 godina. Imamo odlične rezultate i na republičkom nivou, a ove godine dobili smo pregršt mladih talenata, čime je Voždovac postao lider šaha u Gradu Beogradu. Opština pridaje veliki značaj šahu – u prošlom sazivu odbornici Skupštine opštine Voždovac prihvatili su predlog da šahovska manifestacija „Našem Gligi“ postane tradicionalna. Ove godine ona će se održati tokom oktobra i novembra meseca. Očekujemo od 300 do 500 učesnika osnovnih i srednjih škola sa naše teritorije“ – istakao je Todić.

Čestitke na uspešno osvojenim rezultatima uputio je i jedan od organizatora takmičenja, velemajstor Branko Tadić. „Možemo se pohvaliti da sa ove opštine imamo 4 prvaka Srbije za ovu godinu i 11 osvojenih medalja na prvenstvu države koje je realizovano maja ove godine u Kragujevcu“ – rekao je Tadić.

Nagradjeni uceniciNa ovom takmičenju učestvovalo je 96 takmičara iz 11 osnovnih voždovačkih škola, od toga 24 učenika je dobilo medalje, a 10 najboljih pehare. Najviše osvojenih nagrada poneli su učenici OŠ „Milan Đ. Milićević“ i OŠ „Janko Veselinović“.
Tabela osvojenih medalja po starosnim grupama…

Organizator ovogodišnjeg takmičenja u kome su učestvovali mali šahisti iz voždovačkih osnovnih škola bio je Šahovski klub „Tadić“ uz podršku opštine Voždovac.

Podelite vest: