POČETAK IZGRADNjE TRANZITNOG CEVOVODA NA KRAGUJEVAČKOM PUTU OMOGUĆIĆE DA DO KRAJA GODINE CEO RIPANj DOBIJE VODU

Predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, obišao je danas početak radova na izgradnji tranzitnog cevovoda u voždovačkom naselju Ripanj. Izgradnja vodovoda je preduslov za nastavak realizacije distributivne vodovodne mreže za jugoistočni deo ovog naselja.

Prema rečima Gorana Vesića, investicija je vredna 70 miliona dinara, a na tranzitni cevovod moći će da se povežu stanovnici delova Ripnja kojima je već izvedena sekundarna mreža, kao i stanovnici duž Kragujevačkog puta.

„U okviru projekta Grada Beograda da  u narednih deset godina svaka kuća ima priključak na vodu i kanalizaciju, danas su počeli radovi na izgradnji vodovodno-distributivne mreže na Kragujevačkom putu u dužini od osam kilometara, od Brđanske ulice u Ripnju do Puta za Pavićevac na Kragujevačkom (Avalskom) putu, čime će se zatvoriti krug oko Ripnja i obezbediti uslovi za igradnju sekundarne vodovodne mreže“ – najavio je Vesić, kao i dalja ulaganja u mrežu podavalskih naselja, kao što je izgradnja vodovoda između Resnika i crpne stanice u Ripnju, uz izgradnju još jednog rezervoara. Takođe je istakao da će naselje Zuce biti priključeno na novi magistralni vodovod Makiš–Mladenovac, čime će se obezbediti dodatna količina pijaće vode za podavalska naselja.

Predsednik Aleksandar Savić najavio je završetak ovog projekta do kraja septembra, a da će do kraja godine ceo Ripanj dobiti priključak na gradsku vodu.

 „Mi smo još pre dve godine istakli da je naš cilj da, zajedno sa Gradom Beogradom, za ceo Ripanj obezbedimo vodovodnu mrežu i putnu infrastrukturu. Do sada smo uradili oko 50 kilometara vodovodne mreže, a pre dva dana završeni su radovi u dužini od 8 kilometara na Timočkom putu, čime su se stekli uslovi da građani mogu da razvedu svoju sekundarnu mrežu. Ovaj tranzitni vod od 8 kilometara pomoći će da se spoji crpna stanica Draženovac sa crpnom stanicom Šuplja stena, čime će se napraviti jedan vodoprsten oko celog Ripnja, što će omogućiti da se uradi sekundarna mreža za svaku ulicu. Kao što smo i obećali, ovim radovima do kraja godine ceo Ripanj ćemo obezbediti sa pijaćom vodom, što sve prethodne vlasti nisu uradile za dvadeset godina unazad.“ – rekao je Savić. On je dodao da 50 odsto stanovnika ovog naselja već ima priključak, kao i da su u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju već pripremljeni projekti za 35 kilometara sekundarne vodovodne mreže.

Početku radova prisustvovao je i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Podelite vest: