FESTIVAL ZDRAVLjA ZA SVE MALIŠANE NA VOŽDOVCU

Povodom Svetskog dana zdravlja koji danas obeležavamo, Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ zajedno sa Gradskom opštinom Voždovac organizovala je Festival zdravlja koji je održan u vrtiću „Mala sirena“. Sa mališanima su se družili sekretarka gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, direktorka PU „Čika Jova Zmaj“ Lidija Hutović i Miloš Stojanović, ispred opštine Voždovac.

Mališani su danas imali priliku da saznaju kako svakog dana treba da se hrane, kako da pravilno održavaju higijenu, zašto je sport bitan u njihovom uzrastu, ali i da probaju razne zdrave sokiće i voćne salate. „Mi podržavamo sve aktivnosti, festivale i manifestacije koje promovišu zdrav način života dece, njihovu fizičku aktivnost i pravilnu ishranu“ – rekla je sekretarka Snežana Đurić.

Domaćin ovogodišnjeg festivala, direktorka Hutović istakla je da je cilj da deca od malih nogu steknu pravilno obrazovanje u ishrani. „Jako nam je bitno zdravlje naše dece i mi se u vrtićima svakog dana trudimo i činimo sve da naša deca zdravo odrastaju“ – izjavila je direktorka.

„Želimo da našoj deci objasnimo koliko je zdravlje i zdravo odrastanje bitno. Ako od malih nogu deca steknu pravilne navike  imaćemo zdravu naciju, a jedino zdrava nacija ima budućnost“ – rekao je Miloš Stojanović. Učesnici festivala bili su Dom zdravlja Voždovac, Crveni krst Voždovac i Gradski zavod za javno zdravlje.

Podelite vest: