PREDSEDNIK SAVIĆ U OBILASKU RENOVIRANIH VRTIĆA

Obilazeći uređene voždovačke vrtiće predsednik Aleksandar Savić zahvalio se Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“ i direktorki Lidiji Hutović, sa kojom Opština ima izuzetnu saradnju u protekle dve godine, kao i sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu. On je podsetio na sve što opština Voždovac čini da obezbedi što bolji život svih stanovnika na svojoj teritoriji, a posebno najmlađih.

 „U prethodnom periodu Gradska opština Voždovac posebnu pažnju je posvetila svojim najmlađim stanovnicima. Zajedno sa Predškolskom ustanovom „Čika Jova Zmaj“ obnovili smo više vrtića na našoj teritoriji. Jedan od njih je i vrtić „Breza“, gde smo uradili tartan podlogu za naše najmlađe korisnike, oko celog dvorišta je urađena staza, a namera nam je da u ovom vrtiću zamenimo i prozore stare preko tridiset godina. Na Lekinom brdu u vrtiću „Ciciban“ uložili smo oko 50 miliona dinara u kompletnu rekonstrukciju. U naselju Braće Jerković smo od stare mesne zajednice napravili jedan lep i pristojan objekat, dali smo mu ime „Zvončica“, gde ide oko 60 mališana iz ovog naselja.

Nastavićemo tendenciju da stare objekte pretvaramo u vrtiće. Opština Voždovac će napraviti plan za naredne četiri godine i izdvojiti veća novčana sredstva da bi naši najmlađi stanovnici bili bezbedni i da svoje detinjstvo provedu onako kako to dolikuje. Mi smo u protekle dve godine obnovili 15 osnovnih škola, gde smo prvi uradili toalete, ograde i ugradili video nadzor u svim školama. Upravo radimo i pojedine domove zdravlja, kao što je novi Regionalni zdravstveni centar u Jajincima za ceo podavalski deo, zida se potpuno novi objekat sa 13 učionica i fiskulturnom salom u Osnovnoj školi u Kumodražu, obnovili smo školu u Prnjavoru, a zida se i sportska sala u Zucu“ – rekao je Savić.

Direktorka PU „Čika Jova Zmaj“ takođe je naglasila odličan odnos ove ustanove i opštine Voždovac, kada je u pitanju poboljšanje uslova boravka naših mališana u vrtićima. „Naročito je važno umrežavanje institucija na Voždovcu, koju su pokrenuli čelnici Voždovca. Opština nam je takođe pomogla pri objektivnom procenjivanju građevinskih potreba naših objekata i pružanju stručne pomoći, na osnovu kojih smo i planirali sve radove koje smo kasnije izvodili. Rezultat toga je bio da su i deca i roditelji imali uvid u sve što je urađeno, na opšte zadovoljstvo.  Na objektima „Žikica Jovanović“, „Petar Pan“ i „Nenad Parenta“ su promenjene stolarije, u objektu „Breze“ sanirano je dvorište i terasa, kao i u „Diznilendu“, tako da će deca sada moći više vremena da borave na prostoru terase. U planu su i projekti za uređenje dvorišta i u drugim objektima, kao što je vrtić  „Naša deca“. U planu su i projekti sanacije krovova, a ovakvim tempom uređenja naših objekata nastavićemo i u narednom periodu“ – istakla je direktorka.

Podelite vest: