NA VOŽDOVCU SE RADI PUNOM PAROM I NEDELjOM

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Savić, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, obišao je danas radove na izgradnji Regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“ i asfaltiranje Ulice Jakova Galusa u Rakovica selu.

Kako je planirano, Reginalna zdravstvena stanica „jajinci“ biće završena do 15. aprila 2016. godine, kada će stanovnici podavalskih mesta konačno moći sve lekarske preglede da obave u blizini svojih domova.

Predsednik Aleksandar Savić objasnio je da, zahvaljujući odgovornoj politici premijera Vlade Aleksandra Vučića, opština Voždovac ima mogućnost da obezbedi dovoljno finansijskih sredstava za asfaltiranje svih nekategorisanih puteva na svojoj teritoriji. „Opština je izdvojila oko 10 miliona dinara za obavljanje snimanja tih nekategorisanih puteva, kako bismo mogli da napravimo plan za naredne četiri godine kojim bi ceo Voždovac bio pokriven infrastrukturnom mrežom, odnosno asfaltom. Sada ćemo, prema planu iz prošle godine, asfaltirati 48 kraćih ulica od 100 do 120 metara u podavalskom delu, gde ih ima najviše. Radove svakodnevno izvodi JKP „Beograd put“. U narednom periodu izdvojićemo, u saradnji sa Gradom Beogradom, još 100 miliona dinara, kako bismo mogli da asfaltiramo još 50 novih ulica“ – rekao je Savić okupljenim građanima. On je dodao da na Voždovcu tokom ovog vikenda radnici rade i na drugim građevinama, kao što je izgradnja doma zdravlja u Jajincima, novi deo škole sa fiskulturnom salom u Kumodražu, nova sala u školi u Zucu, kanalizacija u Maloj utrini, Jelezovački i Kumodraški kolektor.

„Opština Voždovac je iz sredstava budžeta koje je dobila od Grada, izdvojila 104 miliona dinara za asfaltiranje oko 23 kilometra nekategorisanih puteva, koji su u nadležnosti Opštine. Možda ti putevi jesu mali i ne čini se da su važni, ali za građane koji su gazili blato, a ne asfalt do svojih kuća, oni su itekako značajni“ – rekao je gradski menadžer Goran Vesić u obilasku radova. On je pohvalio opštinu Voždovac jer je odlučila da asfaltira i preko 23 kilometara nekategorisanih puteva. „Veoma sam zadovoljan što se radi svaki dan i subotom i nedeljom, a to je praksa svih gradskih javnih komunalnih preduzeća u poslednje vreme, kako bi se sa poslom što pre završilo“ – dodao je Vesić.

Stanovnici ovih ulica danas su srdačno dočekali Vesića i Savića, zahvalni što posle niza godina više neće gaziti blatnjavim putevima do svojih kuća, a deca kaljava ići do škole i nazad.

Podelite vest: