RADOVI NA IZGRADNjI NOVE FISKULTURNE SALE U NASELjU ZUCE PRIVODE SE KRAJU

Predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, obišao je danas radove na izgradnji nove fiskulturne sale pri isturenom odeljenju OŠ “Vasa Čarapić” u naselju Zuce.

Učenici ove voždovačke škole umesto male nefunkcionalne sale, konačno će dobiti novu fiskulturnu salu površine 500 m2 sa svom potrebnom infrastrukturom, idealnu za bavljenje sportom.  Vrednost ovih radova je oko 30 miliona dinara.

Tokom obilaska Savić je istakao da je nova fiskulturna sala rezultat odgovorne politike Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

„Napokon će deca u Zucu, kao i ostala deca u Beogradu, moći da imaju fizičko vaspitanje u normalnim uslovima, jer je prethodno stanje bilo više nego poražavajuće. Sramota je svih onih koji su pre nas bili na Voždovcu što nisu mogli, smeli ili znali da urade nešto poput ovoga što radi odgovorna opština Voždovac. Opština Voždovac će i dalje nastaviti da prati trendove koje sprovodi Vlada Srbije, zbog čega nijedna škola  u našoj opštini neće ostati bez sportske sale, uređenih toaleta, ograde, krova ili video- nadzora“ – naveo je Savić i dodao da je već raspisano devet tendera za te namene.

Vesić je istakao da će nova fiskulturna sala biti završena do 15. aprila, podsetivši da je kamen temeljac 2014. položio premijer Aleksandar Vučić, najavljujući buduću kampanju republičke vlade da sve škole u Srbiji imaju pristojne učionice, toalete  i sale.

„Stara fiskulturna sala bila je preuređena učionica, i to je sve samo ne fiskulturna sala. Nova sala će biti sa modernim svlačionicama i toaletima, čime će znatno biti poboljšan kvalitet nastave“ – naveo je gradski menadžer. On je podsetio da Zuce ima školu od 1900. godine, dok je 1958. podignuta sadašnja zgrada, koja je minimalno renovirana pre  desetak godina, i najavio da će Grad i Opština pomoći njenu obnovu u narednom periodu. „Ovo je još jedan dokaz da Grad Beograd potpuno isto tretira centralne gradske opštine i sela na obodima grada, s ciljem da deca i na Terazijama i u Zucu imaju podjednake uslove za školovanje“ – ukazao je Vesić.

Podelite vest: