IZGRADNjOM JELEZOVAČKOG KOLEKTORA DO BOLjIH USLOVA ŽIVOTA VOŽDOVČANA

Danas je na Voždovcu počela prva faza izgradnje Jelezovačkog kolektora koji će služiti kao glavni odvodnik kanalizacije za naselja duž Jelezovačke doline. Sekundarna sabirna mreža fekalne kanalizacije – kolektor „Jelezovac“ deonica I i II nalazi se u naselju Jajinci. Početak radova obišli su gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandar Savić, u prisustvu direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Svetozara Veselinovića i direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislava Popovića.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da će na Jelezovački kolektor, kada bude završen, prvo biti priključeni stanovnici naselja Mala utrina, sela Rakovica, deo Miljakovca 3, deo Kumodraža i deo opštine Rakovica. „Vrednost ovih radova je 22 miliona dinara i u prvoj fazi biće urađeno skoro 900 metara kolektora, a ukupno 3,5 kilometara“ rekao je Vesić. Prema njegovim rečima, kada bude završen, kolektor će prikupiti fekalnu kanalizaciju sa prostora na kome živi oko 35.000 ljudi koji sada imaju septičke jame i nemaju nikakvu kanalizaciju.

On je dodao da se u ovom trenutku na opštini Voždovac rade i drugi projekti vezani za vodovod i kanalizaciju, čija ukupna vrednost je oko 500 miliona dinara.

Aleksandar Savić je izjavio da  zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Republike Srbije i premijera Aleksandra Vučića, koja donosi dobre rezultate, danas počinje izgradnja ovog fekalnog kolektora, posle trideset godina obećanja koja su mnogi davali. „Mi smo kao odgovorna opštinska vlast inicirali, zajedno sa Beogradskim vodovodom i kanalizacijom, da se ovaj projekat pokrene, uz veliki doprinos Direkcije za građevinsko zemljište i gradskih vlasti. Rezultat te dobre saradnje je izgradnja prvih 850 metara, a za drugih 2,5 km ćemo raspisati tender u narednih mesec dana. Naši planovi su da i pre 2020. godine ceo Voždovac povežemo sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Tender raspisan za Pinosavu i Beli potok okončaće se za mesec ili dva, čime ćemo u potpunosti rešiti problem stanovnika ovih podavalskih naselja“ – naveo je Savić.

On je dodao da je već urađena i kanalizaciona mreža u Maloj utrini u dužini od 2,5 km, a da su u toku radovi na izgradnji doma zdravlja u Jajincima za ceo podavalski deo, novog dela škole i fiskulturne sale za OŠ „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu, kao i asfaltiranje 50 novih ulica u podavalskim naseljima, za koje je Opština izdvojila 90 miliona dinara. „Devet škola će dobiti nove ograde, krovove, uradiće se nova dečja igrališta i to je samo deo onoga što činimo kako bismo podigli kvalitet života stanovnicima naše opštine” – istakao je Aleksandar Savić.

Podelite vest: