ODRŽANA TRIBINA ZA VOŽDOVAČKE PREDUZETNICE

Zainteresovane voždovačke preduzetnice – vlasnice i direktorke firmi, imale su danas priliku da prisustvuju tribini sa temom „Žensko preduzetništvo“, koja je održana u Gradskoj opštini Voždovac.

Skup je organizovao Klub privrednika opštine Voždovac, sa ciljem da se osnaže žene preduzetnice, ukaže na njihov doprinos društvu i privredi i da se informišu o mogućnostima koje nudi „Godina preduzetništva 2016“ – program koji je pokrenula Vlada Republike Srbije sa ostalim partnerima.

Na tribini su govorile predstavnice Grada Beograda, Privredne komore Srbije i Regionalne agencije za razvoj.

Prisutne preduzetnice pozdravila je Andrea Radulović, zamenik predsednika Skupštine grada Beograda, naglasivši da Grad Beograd nastoji da ovim programom Vlade pomogne žensko preduzetništvo, stručno osposobljavanje i unapređenje znanja i veština žena koje treba da se drže zajedno, jer je njihov doprinos društvu nemerljiv.

Branislava Simanić, sekretar Zajednice preduzetnika  Privredne komore Srbije i Maja Pejčić, direktor Sektora za upravljanje projektima u Regionalnoj agenciji za razvoj Srbije, objasnile su na koji način je moguće učestvovati na konkursu Vlade RS, dok je Snežana Kljajić iz Kluba privrednika opštine Voždovac ponudila informacije i svaki vid pomoći lokalne samouprave, koju preduzetnicima pruža Klub  privrednika u zgradi Opštine.

Prisutne žene mogle su da dobiju stručne odgovore na sva pitanja koja su ih zanimala, a najveći broj se odnosio upravo na dostupnost finansijskih sredstava.

Podelite vest: