70 AUTO-SEDIŠTA ZA BEBE NA POKLON

U okviru opštinske akcije Sigurno je bezbedno, u skupštinskoj sali Gradske opštine Voždovac danas su podeljena auto-sedišta za bebe mladim voždovačkim roditeljima. Akciju je sproveo opštinski Savet za bezbednost saobraćaja na putevima koji je, učešćem na konkursu raspisanom od strane gradskog Sekretarijata za saobraćaj, obezbedio sredstva za nabavku 70 auto-sedišta za bebe.

Poklone mladim roditeljima uručili su sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, predsednik Opštine Aleksandar Savić i član Veća zadužen za saobraćaj Relja Ognjenović.

Relja Ognjenović, inače inicijator akcije Sigurno je bezbedno, obratio se prisutnima rekavši da je ova akcija samo jedna u nizu koju organizuje opštinski Savet za saobraćaj uz pomoć Sekretarijata za saobraćaj, a sve sa ciljem da se poveća svest o bezbednosti u saobraćaju naših sugrađana, a posebno sigurnost najmlađih Voždovčana.

Aleksandar Savić pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što su došli u ovako velikom broju. „Jedan od važnih ciljeva ovog mladog rukovodstva tokom protekle dve godine bio je da se posveti posebna pažnja najmlađima, našoj deci koja su naša budućnost. Zato smo mi nastojali da obezbedimo bolje uslove za odrastanje mališana na Voždovcu otvaranjem novih vrtića, uređenjem škola i poboljšanjem bezbednosti najmlađih, što je  suština i ove akcije“. On se ujedno zahvalio i sekretaru za saobraćaj Dušanu Rafailoviću što je podržao brojne opštinske projekte za bezbednost u saobraćaju, koji su se realizovali zahvaljujući finansijskoj pomoći Sekretarijata.

Sedista za bebe10Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović pohvalio je mladi tim opštine Voždovac, koji je svojim zalaganjem i predanošću uspeo da ostvari čitav spektar različitih aktivnosti, kao što je i ova akcija podele sedišta za bebe. On je podsetio da je Sekratarijat za saobraćaj promenom svoje politike u pravcu bezbednosti građana, doprineo da u zadnje dve godine znatno opadne trend stradanja  učesnika u saobraćaju. Velika zasluga u tome je i angažovanje i podrška Ministarstva unutrašnjih poslova i saobraćajne policije, uz čiju pomoć su se realizovali svi dosadašnji zadaci.

Ova preko potrebna sedišta za bebe, naročito mladim roditeljima sa više dece ili lošijeg materijalnog stanja sa teritorije opštine Voždovac, doprineće poboljšanju bezbednosti u vožnji naših najmlađih sugrađana, što i jeste bio cilj ove akcije.

Podelite vest: