NASTAVLjAMO SA AKCIJOM „ŠKOLSKI SPORT NA VOŽDOVCU“

U OŠ „Bora Stanković“ danas je počelo opštinsko takmičenje u rukometu za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola sa teritorije Voždovca.

Akcija „Školski sport “ sprovodi se sa ciljem motivisanja dece da se aktivno bave sportom. Udruženje pedagoga fizičke kulture Voždovac, uz podršku Gradske opštine Voždovac, drugu godinu zaredom organizuje različite vidove sportskih takmičenja po školama.

Početak takmičenja propratio je član Veća opštine Voždovac Milan Todić, koji je tom prilikom izjavio: „ Opština Voždovac ne samo da sprovodi akciju „Školski sport na Voždovcu“ koja obuhvata sve osnovne i srednje škole, nego je i proširila taj projekat kroz organizovanje besplatnih studijskih putovanja za najboljeg sportistu, dodelu sportske opreme, laptop računara i tablet uređaja. Po prvi put smo organizovali sportski kviz „Srbija – zemlja šampiona“,  posvećen uspesima u 2015. godini. Lokalna samouprava na čelu sa gospodinom Savićem,  predsednikom koji je prepoznao značaj sporta u cilju promovisanja zdravog načina života naših građana, naročito najmlađih, u skladu sa mogućnostima i budžetskim sredstvima pruža podršku i pomoć za organizovanje besplatnih sportskih aktivnosti“ – istakao je Todić.

Podelite vest: