ODRŽANO POJEDINAČNO PRVENSTVO U ŠAHU OPŠTINE VOŽDOVAC

Pojedinačno kadetsko prvenstvo u šahu održano je tokom vikenda u Osnovnoj školi „Branislav Nušić“, a pravo učešća imali su učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Voždovac.

Učenici su razvrstani u pet starosnih kategorija i to u grupe do 8, 10, 12, 14 i 16 godina starosti, posebno dečaci i posebno devojčice. Odigralo se pet kola uz tempo igre 20 minuta po igraču za celu partiju.

Ovo kvalifikaciono takmičenje otvorio je član Veća opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu Milan Todić.

„Šah je jedna prelepa igra, koja ne samo da pokreće intelekt kod mladih, već i razvija niz karakternih osobina. Opština Voždovac će uvek budno pratiti uspehe koje naši učenici  postižu u šahu, a iste će i nagrađivati, što će biti stimulans za postizanje još boljih rezultata“ – izjavio je Milan Todić.

Takođe, Todić je rekao da bi sve osnovne škole na teritotiji opštine Voždovac trebalo da imaju sekciju šaha.

Prisutne je pozdravila i direktorka OŠ „Branislav Nušić“ Marijana Stefanović, takmičarima je poželela puno uspeha i istakla  da nije važno pobediti već učestvovati.

Organizator ovog takmičenja je Šahovski klub „Tadić“ uz podršku Opštine, a za sve učesnike turnira voće je obezbedio Klub privrednika opštine Voždovac.

Podelite vest: