REKONSTRUISANO IZDVOJENO ODELjENjE OŠ „VUK KARADžIĆ“ U PRNjAVORU

Završene radove rekonstruisanog izdvojenog odeljenja ripanjske OŠ „Vuk Karadžić“ u Prnjavoru danas su obišli predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i gradski menadžer Goran Vesić.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić izjavio je da su radovi obuhvatili potpunu sanaciju temelja škole i rekonstrukciju učionica sa novim parketom i podlogama. „U proteklom periodu građani Ripnja su bez razloga strahovali da Opština ima nameru da sruši ovu školu. Obećanje dato pre dva meseca da će se objekat sanirati, danas je i ispunjeno. Mi ćemo ubuduće ulagati u našu decu, ali ni najstariji građani neće biti zapostavljeni. Mi sledimo primer našeg premijera Aleksandra Vučića koji je izjavio da sve škole moraju biti obnovljene, mi smo to uradili već u ovoj odlazećoj godini. Akcenat u narednom periodu biće na ograđivanju školskih objekata“ – rekao je predsednik Savić.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je za sanaciju temelja uloženo oko 4 miliona dinara. „Uslovi rada u ovoj školi danas su mnogo bolji. Ponosni smo na to što ovde postoji video nadzor, direktno povezan sa 12. policijskom stanicom. Zahvaljujući opštini Voždovac sve škole na ovoj teritoriji su povezane. Od kada je to učinjeno ima manje incidenata, što je veoma bitno za bezbednost dece“ – istakao je Vesić.

Obilasku radova na rekonstrukciji temelja škole prisustvovali su i član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović, direktor škole, kao i nastavno osoblje.

Direktor ove osnovne škole Zoran Mitrovski izrazio je zahvalnost Gradu i Opštini što je rešen decenijski problem u ovoj ustanovi. „Pored sanacije ove škole ono što je jako bitno jeste i to da su donedavno ovde postojali đaci pešaci, koji su pešačili i više od četiri kilometra, što izgleda neverovatno za teritoriju Beograda u 21. veku. Od ove školske godine obezbedili smo prevoz tako da deca više ne pešače. I ovaj problem rešen je zahvaljujući opštinskoj vlasti“ – istakao je direktor Mitrovski.

Inače, u prethodnom periodu u Mesnoj zajednici „Ripanj” uvedena je linija 404 koja spaja Prnjavor sa Ripnjem, ali i produžena linija 534. U sekundarnu vodovodnu mrežu uloženo je oko 120 miliona dinara, a uređena je i matična škola „Vuk Karadžić” u Ripnju. U planu je i projekat proširenja obdaništa u ovom mestu.

Podelite vest: